Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίνει την πρώτη....σκοτεινή συναυλία στην Ελλάδα

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίνει την πρώτη....σκοτεινή συναυλία στην Ελλάδα

Για τους σκοπούς της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διαβάζω για τους Άλλους»

Alkinoos_Ioannidis
Μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρεθούν στις 28 και 29 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχλάλης Κακογιάννης. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης  και η φιλανθρωπική ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους» προσκαλούν το κοινό  σε μια «Συναυλία στο σκοτάδι» προκειμένου να βιώσει και να κατανοήσει πως είναι να ζεις με τυφλότητα

Ο γνωστός τραγουδοποιός δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας να συμμετάσχει αφιλοκερδώς στην πρώτη σκοτεινή συναυλία που διοργανώνεται ποτέ στην Ελλάδα. Μαζί του θα είναι και ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.

Η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σπουδαία Events» που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη φορέων και οργανισμών που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι φορείς που ενισχύονται επιλέγονται από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Φεβρουάριο του 2019 τα Σπουδαία Events, μέσω του website τους www.spoudaia.gr , ρώτησαν το κοινό για ποιο λόγο θα ήθελαν να γίνει μία συναυλία υποστήριξης. Περίπου 1.800 άνθρωποι ψήφισαν ηλεκτρονικά και υπέδειξαν το «Διαβάζω για τους Άλλους» ως τον φορέα επιλογής τους. Τα συνεχόμενα lockdown καθυστέρησαν τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία όμως τελικά βρήκε το δρόμο της στην υλοποίηση, μέσα από τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο συν-ιδρυτής των Σπουδαίων Events, Χάρης Ασλανίδης, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες αλλά και αναπηρία ο ίδιος, δηλώνει: «Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μία διαφορετική εκδήλωση, μία ευκαιρία να δημιουργηθούν βιωματικές αναμνήσεις, που φιλοδοξούν να μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό των συμμετεχόντων ακροατών και μουσικών».

Το Διαβάζω για τους Άλλους ιδρύθηκε το 2015 με αφορμή μια συζήτηση που είχε περί λογοτεχνίας η Αργυρώ Σπυριδάκη και ο εκ γενετής τυφλός φίλος της Θοδωρής Τσάτσος. Η Αργυρώ πρότεινε στον Θοδωρή να διαβάσει το «Σπίτι του Ύπνου» του Τζόναθαν Κόου, και όταν αυτός απάντησε ότι δυστυχώς το εν λόγω βιβλίο δεν υπάρχει στην ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών, η Αργυρώ αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Κλείσιμο
Σήμερα το Διαβάζω για τους Άλλους είναι πιστοποιημένος από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς και έντυπο-ανάπηρους χρήστες και έχει τρεις κύριους πυλώνες δράσης:

Ως πρωταρχικό πυλώνα έχει τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης των τυφλών μέσω της ηχογράφησης παντός είδους αναγνωσμάτων από εθελοντές αναγνώστες. Σε δεύτερο χρόνο προέκυψε η ανάγκη πραγματοποίησης ζωντανών αναγνώσεων σε χώρους γηροκομείων, νοσοκομείων, σωφρονιστικών ιδρυμάτων και κατ’ οίκον αναγνώσεων σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης και όρασης. Τρίτος πυλώνας δράσεων του Διαβάζω για τους Άλλους είναι οι δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού όσον αφορά την τυφλότητα (ενήλικες και μαθητές) μέσα από βιωματικά εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις.

Σήμερα ο Οργανισμός καταμετρεί 6.083  μέλη σε όλη την Ελλάδα και διενεργεί δράσεις σε 3 πόλεις: Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης. Το Διαβάζω για τους Άλλους συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισχυρής τάσης εθελοντισμού στη χώρα μας, καθώς δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις και χτίζει γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων, εθελοντών και επωφελούμενων.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης