Φίνος Φιλμ: Δεν ήταν δικές της οι ταινίες που κινδύνεψαν να καταστραφούν στις πρώην εγκαταστάσεις της

Φίνος Φιλμ: Δεν ήταν δικές της οι ταινίες που κινδύνεψαν να καταστραφούν στις πρώην εγκαταστάσεις της

Η εταιρεία διευκρινίζει πως το 2013 αποχώρησε οριστικά από το ιστορικό κτίριο του Μεταξουργείου και πως όλες οι ταινίες της φυλάσσονται με σσφάλεια

Finos_Film_ktirio
Δεν ανήκαν στην Φίνος Φιλμ οι μπομπίνες με τις σημαντικές ελληνικές ταινίες που παρολίγον να καταστραφούν μετά από διαρροή χημικών που σημειώθηκε στο κτίριο στο Μεταξουργείο που στέγαζε στο παρελθόν τις εγκαταστάσεις της ιστορικής κινηματογραφικής εταιρείας. Την παραπάνω διευκρίνιση κάνουν οι άνθρωποι της Φίνος Φιλμ οι οποίοι επισημαίνουν πως από το 2013 η εταιρεία αποχώρησε οριστικά από το εν λόγω κτίριο και πως οι ταινίες της φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια ενώ έχουν παράλληλα αποκατασταθεί ψηφιακά από το 2010.

Για την ιστορία να πούμε πως το κτήριο στην οδό Χίου 53 ήταν ο χώρος όπου στεγάζονταν τα γραφεία και τα εργαστήρια της Φίνος Φιλμ από το 1954 μέχρι και το 1977, όταν και ο Φίνος έφυγε από τη ζωή και η εταιρεία σταμάτησε τις παραγωγές. Το συγκεκριμένο κτήριο ωστόσο δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία της εταιρείας. Από το 1977 μέχρι το 2013, η Φίνος Φιλμ συνέχιζε να νοικιάζει ένα μέρος του κτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι χώροι νοικιάζονταν κατά καιρούς από άλλες εταιρείες.

Είναι λοιπόν σαφές πως για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, και ευτυχώς αντιμετωπίστηκε, δεν φέρει καμία ευθύνη η Φίνος Φιλμ.

Ειδήσεις σήμερα: 
Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης