Η Καμεράτα παίζει Βιβάλντι στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Η Καμεράτα παίζει Βιβάλντι στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Πότε και πού μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τη συναυλία

Camerata
Μια νέα συναυλία των μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής μεταδίδει σε streaming, το Σάββατο 8 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. H πολυβραβευμένη αθηναϊκή ορχήστρα με τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα σύνολα διεθνώς, θα παρουσιάζει, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, επτά αριστουργηματικά κοντσέρτα του Αντόνιο Βιβάλντι σε όργανα εποχής.

Πρόκειται για κονσέρτα που αγγίζουν τα όρια της δεξιοτεχνίας των μουσικών οργάνων των αρχών του 18ου αι. Για τον Βιβάλντι, όμως, η δεξιοτεχνία δεν είναι αυτοσκοπός. Το κάθε έργο δημιουργεί μια μοναδική μουσική ατμόσφαιρα, μέσα από τις ευρηματικές ενορχηστρώσεις, την ιδιοφυή χρήση της αρμονίας και τις θαυμάσιες βενετσιάνικες μελωδίες, χαρακτηριστικές του ύφους του μεγάλου συνθέτη. Πιο συγκεκριμένα, θα ακουστούν τα κοντσέρτα: για έγχορδα «Il coro delle Muse» σε σολ μείζονα RV 149, για έγχορδα σε ρε ελάσσονα RV 127 και σε ντο μείζονα RV 113, για φαγκότο σε μι ελάσσονα RV 484, για 2 όμποε σε ντο μείζονα RV 534, για φλάουτο με ράμφος, όμποε, φαγκότο («La tempesta di mare») σε φα μείζονα RV 98 και για μαντολίνο σε ντο μείζονα RV 425.

Τα σολιστικά μέρη ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Οικονόμου (μπαρόκ φαγκότο), ο
Δημήτρης Βάμβας και η Στέλλα Νικολαΐδη (μπαρόκ όμποε), ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος) καθώς και ο Θεόδωρος Κίτσος (μπαρόκ μαντολίνο).

Η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του βρετανικού Linbury Trust, και αποτελεί την τελευταία από μια σειρά τεσσάρων μαγνητοσκοπημένων συμπαραγωγών του Μεγάρου και των Μουσικών της Καμεράτας, οι οποίες προβλήθηκαν διαδικτυακά, αυτή τη σεζόν, στο πλαίσιο του Megaron Online.

Παρακολουθήστε τη συναυλία ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης