Αίγυπτος: Με τιμές θα μεταφερθούν 22 βασιλικές μούμιες σε νέο μουσείο

Αίγυπτος: Με τιμές θα μεταφερθούν 22 βασιλικές μούμιες σε νέο μουσείο

Η Αίγυπτος ετοιμάζει μία μυθική πομπή για τις 3 Απριλίου – Οι 22 μούμιες και οι 17 σαρκοφάγοι θα μεταφερθούν από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο νέο τους χώρο

amenhotep
Με μεγαλοπρέπεια αναμένεται να μεταφερθούν 22 μούμιες βασιλέων και βασιλισσών και 17 σαρκοφάγων της Αρχαίας Αιγύπτου, από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, που βρίσκεται στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο τους «σπίτι», τον χώρο Φουστάτ.

Οι τοπικές αρχές ετοιμάζουν μία πομπή αντάξια της ιστορίας τους. Οι μούμιες και οι σαρκοφάγοι θα τοποθετηθούν στο νέο μουσείο, συνολικής έκτασης 135.000 τετραγωνικών μέτρων στο παλαιό Κάιρο, σχετικά κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Η πορεία θα είναι φωτισμένη ειδικά στα κτήρια από τα οποία θα περάσουν, θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στα πανάρχαια εκθέματα.

Η πομπή θα πορευτεί δίπλα από τον Νείλο, συνοδεία αρμάτων και αλόγων. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η βασιλική πομπή θα επιδιώξει να οδηγήσει τους θεατές πίσω στην αρχαία αιγυπτιακή περίοδο, όταν οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες μεταφέρονταν και τότε στους τάφους τους προς την αιωνιότητα.



Κλείσιμο
Η πομπή θα αποτελείται από είκοσι δύο βασιλικές αιγυπτιακές μούμιες μαζί με 17 βασιλικές σαρκοφάγους από τη 17η, τη 18η, τη 19η και την 20ή Δυναστεία, που ανήκουν στο Νέο Βασίλειο.


Οι μούμιες περιλαμβάνουν αυτές των βασιλέων Ραμσίς Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ΄ καθώς και τις βασίλισσες Χατσεπτσούτ, Μεριταμέν σύζυγο του βασιλιά Αμεντχοτέπ και την 'Αχμος Νεφερτάρη, σύζυγο του βασιλιά 'Αχμος.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ευρώπη - Αυξάνονται τα κρούσματα


Self test δωρεάν για όλους μια φορά την εβδομάδα



Χαλκίδα: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος φύλακας που κατηγορείται σε 27χρονη τρόφιμη ΑμεΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης