Aίγυπτος: Βρέθηκε το παλαιότερο μοναστήρι στον κόσμο – Έχει ελληνικές τοιχογραφίες
Μια σημαντική ανακάλυψη έφερε στο φως μια νορβηγο-γαλλική αρχαιολογική αποστολή – Βρήκαν στην Όαση της Μπαχαρέια το θεωρούμενο ως το παλαιότερο μοναστηριακό μνημείο στον κόσμο
Το παλαιότερο μοναστηριακό μνημείο, ίσως όχι μόνο στην Αίγυπτοκαι παγκόσμια, έφεραν στο φως τα μέλη μίας νορβηγο-γαλλικής αρχαιολογικής αποστολής ανακάλυψαν στην Όαση της Μπαχαρέια. Μάλιστα οι ερευνητές εντόπισαν και τοιχογραφίες στα ελληνικά.
Το μνημείο κατασκευάστηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα μεταξύ 3ου και 4ου αιώνα μ.Χ. στην περιοχή του «Τελ Γκανούμπ 'Ασρ Ελ Αγκούζ», 370 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου.
Στο σημείο πραγματοποιούν ανασκαφές ο γαλλικός φορέας Institut Français d'Archéologie Orientale (IFAO) και ο νορβηγικός φορέας ΜF Vitenskapelig Høyskole.
Ήδη, έχουν ανασκάψει μία ερημική σκήτη, ένα ερημητήριο που κατασκευάστηκε σε πέντε χρονικές φάσεις, από το πρώτο μισό του τέταρτου αιώνα έως τον έβδομο αιώνα.
Στο κέντρο του χώρου, μία βραχώδης περιοχή, εντοπίστηκε εκκλησία και παρκείμενοι λειτουργικοί χώροι. Επίσης, στον ίδιο χώρο, ανακαλύφθηκαν δύο κελιά, μια τραπεζαρία-κουζίνα και μια αίθουσα και τέσσερα ακόμη δωμάτια, ένα εκ των οποίων ήταν εκκλησία.
Στις μετέπειτα κατασκευασμένες επεκτάσεις του χώρου, κατασκευάστηκαν συνολικά 19 δωμάτια και μία εκκλησία που ήταν συνδεδεμένη με δύο πέτρινες αίθουσες. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τοιχογραφίες και στην εκκλησία, που είναι γραμμένες στα ελληνικά και αναφέρονται σε βιβλικά και πατερικά κείμενα, αλλά και τεμάχια πήλινων αγγείων με ελληνικές επιγραφές που αναφέρονταν στους μοναχούς, πιθανόν του πέμπτου ή έκτου αιώνα.
Ο λόγος για την Παπαστράτος, που έλαβε ξανά την ιδιαίτερα απαιτητική πιστοποίησηESC(EqualSalaryCertification). Μία αναγνώριση που έλαβε πρώτη φορά το 2019 και εξακολουθεί να είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την έχει αποκτήσει. Παράλληλα, διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9ησυνεχή χρονιά.
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Antoine Riboud στη Μασσαλία, η Danone αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτοποριακό του όραμα, που συνοψίζεται στη φράση «Ας διοικήσουμε τις επιχειρήσεις μας τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό»