Νέα Σμύρνη: «Τον σκοτώσαμε, πάρε τη μηχανή και φύγε» - Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής

Νέα Σμύρνη: «Τον σκοτώσαμε, πάρε τη μηχανή και φύγε» - Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής

Ο υπερ-κοριός κατέγραψε τους διαλόγους που «καίνε» τους δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τι λένε την ώρα οι ο αστυνομικός ήταν αιμόφυρτος και βαριά τραυματίας

astynomikos-traumatias3334
Συγκλονιστικοί είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, την ώρα που στη Νέα Σμύρνη εξελίσσονταν τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής κατέγραψε τον διάλογο που φέρεται ότι είχαν οι συλληφθέντες, κι ενώ ο αστυνομικός που δέχθηκε βίαιη επίθεση ήταν ήδη αιμόφυρτος στο οδόστρωμα και βαριά τραυματίας. Ο διάλογος προέρχεται από το τηλέφωνο του ενός από τους δύο συλληφθέντες, που παρακολουθεί η αντιτρομοκρατική από τον Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Την ώρα που ο αστυνομικός είναι αιμόφυρτος και το πλήθος δείχνει να διαλύεται, ο υπερκοριός καταγράφει τον εξής διάλογο μεταξύ των συλληφθέντων:


  • Έλα ρε, μάλλον τον σκοτώσαμε.
  • Όντως;
  • Ναι, τον σκοτώσαμε σου λέω! Πρέπει να φύγουμε.
  • Ναι, ναι... Πάρε το μηχανάκι και φύγε.



Παράλληλα, έχει ανοίξει το τηλέφωνο του ενός εκ των δύο την ώρα που χτυπούν τον αστυνομικό και έχουν καταγραφεί οι διαλόγοι πάνω από τον αιμόφυρτο αστυνομικό. Μεταξύ άλλων έχουν καταγραφεί συνομιλίες όπως: «Σκοτώστε τον και «Να του τα πάρετε όλα!».


Προφυλακιστέος ο ένας εκ των κατηγορουμένων

Νωρίτερα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Κλείσιμο
Ο 23χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος. Πρόκειται για έναν άνδρα 22 ετών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά ενώ δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του 22χρονου, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες δε αυτές, σύμφωνα με την κυρία Παπαρούσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Η διαδικασία των απολογιών των υπολοίπων κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας συνεχίζεται.




Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός στα βραβεία Σεζάρ: Η ηθοποιός Κορίν Μαζιερό εμφανίστηκε γυμνή στη σκηνή - Δείτε βίντεο


Δυτικά των Κυθήρων παραμένουν τα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν


Επώνυμη η πελατεία του κυκλώματος κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε στα βόρεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης