Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Έκτακτη επιχορήγηση στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Έκτακτη επιχορήγηση στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum

Ανακοινώθηκε κατά την συνάντηση της κ. Λίνας Μενδώνη με την Πρόεδρο του Κέντρου

Athenaeum
Με την Πρόεδρο του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum Άννα Κουκουράκη συναντήθηκε χθες η Λίνα Μενδώνη προκειμένου την ενημερώσει πως το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  θα προχωρήσει άμεσα σε έκτακτη ενίσχυση προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ζημιές που είχε υποστεί το κτίριο που φιλοξενεί τις εγκαταταστάσεις του. Θυμίζουμε πως προ ημερών άγνωστοι δράστες λεηλάτησαν το Κέντρο και κατέστρεψαν μουσικά όργανα και εξοπλισμό του ωδείου του. 

 Το Athenaeum ιδρύθηκε το 1974. Αρχικά στεγάστηκε σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Αμερικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1998 μεταφέρθηκε στην οδό Αδριανού 3, σε διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα. Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum καθιέρωσε τον μουσικό διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» το 1977.

«Το έργο του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της αείμνηστης αρχιμουσικού Λούλης Ψυχούλη και συνεχίζει η Άννα Κουκουράκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το Athenaeum συσπείρωσε προσωπικότητες της μουσικής και του πολιτισμού και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην μουσική παιδεία. Η διεθνής του δραστηριότητα με το βραβείο Grand Prix Μαρία Κάλλας, αλλά και το εκπαιδευτικό του έργο έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη μουσική ζωή της χώρας. Οι καταστροφές που υπέστη το κτήριο και ο εξοπλισμός του ωδείου αποτελούν πλήγμα στον πολιτισμό και στη σπουδαία ιστορία του Athenaeum. Την ιστορία αυτή οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία του» δήλωσε η κ. Μενδώνη. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης πρόσθεσε «Τα όσα εγκληματικά συνέβησαν στο Athenaeum δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Πέρα από τις πολύ σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστη το Ωδείο και την αποκαρδιωτική εικόνα που αντίκρισα και ο ίδιος κατά την επίσκεψή μου, το Ωδείο απώλεσε και ιστορικά αρχεία, μουσικά όργανα και έργα τέχνης που δυστυχώς είναι αναντικατάστατα. Δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στο Athenaeum και να στηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια των ανθρώπων του Ωδείου να επουλώσουν αυτές τις βαθιές πληγές».

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum Άννα Κουκουράκη ευχαρίστησε το υπουργείο Πολιτισμού και εξέφρασε παράλληλα τη χαρά και την συγκίνησή της για την άμεση στήριξη

Ειδήσεις σήμερα: 

Καθησυχάζει η Γερμανία για τυχόν μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca σε ηλικιωμένους

Η προπέλα του σκάφους «σκότωσε» τον Σήφη Βαλυράκη

Στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο ο ηθοποιός Χάρης Σώζος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης