Χρύσα Σπηλιώτη: Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει το όνομά της σε Κρατικό Βραβείο

Χρύσα Σπηλιώτη: Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει το όνομά της σε Κρατικό Βραβείο

Η ηθοποιός ήταν ανάμεσα στα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

Σπηλιωτη
Το όνομα της πρόωρα χαμένης ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία ήταν ανάμεσα στα 102 τραγικά θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, δίνεται στο Κρατικό Βραβείο Νέων Δημιουργών Θεατρικών Έργων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία 33 συνεργατών και φίλων της ηθοποιού η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη της.

Αύριο, 23 Ιουλίου, συμπληρώνονται δύο ολόκληρα χρόνια από την μαύρη εκείνη μέρα που μια πυρκαγιά, με πρωτοφανές μένος, μετέτρεψε σε κρανίου τόπο μια παραλιακή περιοχή στην εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς, ανάμεσα τους και η γνωστή ηθοποιός, δεν κατάφεραν να σωθούν.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, «Είναι ο ελάχιστος συμβολικός φόρος τιμής στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη και των ανθρώπων που χάθηκαν στην συνταρακτική τραγωδία στο Μάτι» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμπλήρωσε: «Η Χρύσα υπηρέτησε με αγάπη και πίστη το θέατρο. Εξελίχθηκε η ίδια μέσα από αυτό. Διακρίθηκε ως ηθοποιός, δουλεύοντας ακάματα τους ρόλους που υποδύθηκε και αφοσιώθηκε, με επιτυχία, στον θεατρικό λόγο. Δημιούργησε 11 σημαντικά έργα, τα οποία ανέβηκαν με επιτυχία, μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, κερδίζοντας ξεχωριστή θέση στην παράδοση και την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου. Η ευαισθησία, η γλυκύτητα και το χιούμορ που τη χαρακτήριζαν, είναι ευδιάκριτα και στο έργο της, το οποίο τιμάμε σήμερα. Τα στοιχεία αυτά, της προσωπικότητας και του θεατρικού αποθέματος που μας άφησε, ήταν εκείνα που έκαναν τη Χρύσα Σπηλιώτη έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο».

Αναφερόμενη στην απόφασή της για την μετονομασία του βραβείου η κυρία Μενδώνη σημείωσε: «Αποδέχθηκα τη συγκινητική πρόταση 33 φίλων και συνεργατών της για τη μετονομασία του βραβείου. Είναι οι άνθρωποι που μαζί τους η Χρύσα Σπηλιώτη πέρασε τη ζωή της και δημιούργησε το πλούσιο θεατρικό της έργο. Δεν την έχουν ξεχάσει. Το ίδιο οφείλουμε κι εμείς σ’ έναν ιδιαίτερα προικισμένο, νέο άνθρωπο. Θα συνεχίσουμε να τη θυμόμαστε και θα τιμούμε όλοι μαζί τη μνήμη της».

Ειδήσεις σήμερα:

Τεντώνει το σχοινί η Τουρκία - Ξεκινά πόλεμος νεύρων 12 ημερών

Ρημάζει το ράντσο του Βγενόπουλου στην Πάρνηθα - Δείτε φωτογραφίες

Τι απάντησε η Dua Lipa για τη φωτογραφία με τη «Μεγάλη Αλβανία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης