Παγκόσμια Ημέρα Χορού με χορογραφίες σε σπίτια και ταράτσες - Δείτε το βίντεο

Παγκόσμια Ημέρα Χορού με χορογραφίες σε σπίτια και ταράτσες - Δείτε το βίντεο

Μια πρωτοβουλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού  και Αθλητισμού

Homemade choreographic tribute /GNO Dance School -Ανώτερη Σχολή Χορού ΕΛΣ #internationaldanceday2020

Ο χορός είναι ζωή. Ο χορός είναι έμπνευση. Ο χορός ποτέ δεν σταματά…Τα παραπάνω συνθήματα μοιάζουν ιδανικά για να συνοδεύσουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού την οποία η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, γιορτάζουν με έναν ιδιαίτερο και ευρηματικό τρόπο περνώντας το μήνυμα πως #Μένουμε Σπίτι δεν σημαίνει Μένουμε Καθηλωμένοι

Οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φορούν τα κορμάκια και τις πουέντ τους και χορεύουν, ο καθένας μόνος του, για όλους εμάς. Χορεύουν στα μπαλκόνια, στις ταράτσες, στο σαλόνι τους, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από χορογραφίες σπουδαίων χορογράφων που τους εμπνέουν όπως οι Μωρίς Μπεζάρ, Οχάντ Ναχαρίν, Μαριύς Πετιπά, Άκραμ Καν, Ματς Εκ κ.ά.

Homemade choreographic tribute /GNO Dance School -Ανώτερη Σχολή Χορού ΕΛΣ #internationaldanceday2020


Πριν λίγη ώρα ανέβηκε στο κανάλι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο YouTube και στη σελίδα της στο Facebook ενώ αναμεταδίδεται και από τα social media του ΥΠΠΟΑ, το πρώτο βίντεο που ετοίμασαν και είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Στο βίντεο συμμετέχουν – χορεύουν οι Παύλος-Ορφέας Αργυρόπουλος, Μαρία-Δέσποινα Βαζάκα, Μαρία Βιολάκη-Γεωργιλαδάκη, Ιφιγένεια Βλάικου, Καλλιόπη Βοϊδάσκη, Αναστασία Γαλάτη, Κατερίνα Δεβετζή, Αναστασία Θεμιστοκλέους, Αγγέλα Ιωάννου, Λάμπρος Καζέρος, Αναστάσιος Καλαμπόκης, Σοφία Κοσκινά, Απόστολος Κουσίνας, Κωνσταντίνα Κωλλέτα, Φώτης Κωνσταντίνου, Ελένη Μακρή, Γεώργιος Μάργης, Αγγελική Μιχαλάκη, Στυλιανή Μπυράκη, Ελένη Μυριαγκού, Μαρία Νικολίτσα, Γεωργία Νικολοπούλου, Κιάρα Νταϊλάνι, Μαρίνα-Ανδριανή Παντελάκη, Παρθένα-Ζωή Παπαδοπούλου, Αναστασία Παττελάκη, Θεόνη Περάκη, Γεωργία Πετρολέκα, Μιχάλης Πίνος, Νεκτάριος Ράμιας, Δημήτρης Σταυριανόπουλος, Στάθης Τζουβάρας, Ασπασία Τσαγκάδα, Ηλιάνα Υφαντή, Ελένη Φώτου, Μαρία Χαρουτιουνιάν, Ορφέας Χατζησπύρου, Αλεξάνδρα Χρυσικοπούλου.

Θα ακολουθήσουν επτά ακόμη βίντεο, στα οποία χορευτές και σπουδαστές θα παρουσιάζουν την τέχνη τους αλλά και τους προβληματισμούς τους για τη σημασία του χορού σήμερα. Τέσσερις χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ και τρεις σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απαντούν στην ερώτηση «Τι είναι για σας ο χορός σήμερα;», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2020. Συμμετέχουν: η Α΄ Χορεύτρια Μπαλέτου της ΕΛΣ Ελεάνα Ανδρεούδη, οι χορευτές του Corps de ballet της ΕΛΣ, Γιάννης Μητράκης, Τζορντάνο Μπότσα, Αγιούκα Νίττα και οι σπουδαστές της Σχολής Χορού ΕΛΣ Αγγελική Μιχαλάκη, Γεώργιος Μάργης, Ελένη Μυριαγκού.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαθήματα με αντισηπτικά, προαιρετικά μάσκες και με απόσταση στα θρανία

Τσιόδρας: Γιατί τώρα λέμε «ναι» στη μάσκα - Τα παιδιά κολλάνε τρεις φορές λιγότερο τη νόσο 

Κεραμέως: Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης