Πασχαλινές διακοπές στο Γκάζι

Πασχαλινές διακοπές στο Γκάζι

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών

easter-fotaerio
Ομαδικές δράσεις μέσα κι έξω, στο Skywalk και την παιδική χαρά, χιπ χοπ, ακροβατικά, χορός, παιχνίδια μυστηρίου, κατασκευές και εικαστικά, επιτραπέζια και εκπαιδευτικά προγράμματα… κι όλα αυτά αφού κλείσουν τα σχολεία!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών.

Τρεις μέρες από τις 8.30 ως τις 14.30, τα παιδιά θα χαρούν τις ανοιξιάτικες μέρες μέσα από ένα πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα κάνουν νέους φίλους, θα ακονίσουν τη φαντασία τους στο Skywalk και στην παιδική χαρά, και θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας χιπ-χοπ και ακροβατικά.

Εμπνέονται από τον διάσημο καλλιτέχνη Keith Haring και ζωγραφίζουν ευφάνταστες φιγούρες, χορεύουν ανέμελα στην αυλή του παλιού εργοστασίου, λύνουν γρίφους, εξιχνιάζουν μυστήρια και ανακαλύπτουν κρυμμένα μυστικά στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης.

Αλλά, χρειάζεται και μια γενική αναφορά στην ιστορία του βιομηχανικού Μουσείου: «Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εγκαινιάζεται το 2013 για να αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια. Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, το μοναδικό στην Ευρώπη που διατηρεί το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού in situ.

Κλείσιμο
Το Μουσείο βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έναν ανοιχτό πολυχώρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, που λειτουργεί από το 1999 και υποδέχεται περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει έναν περίπατο με 13 στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εργοστασίου. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει και να αγγίξει τα παλιά μηχανήματα, να γνωρίσει τις συνθήκες εργασίας και ζωής στο εργοστάσιο και στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού.

Νέες τεχνολογίες, 3D προβολές, σε συνδυασμό με ιστορικά τεκμήρια και μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό εμπλουτίζουν τη μουσειακή εμπειρία».

Info
Κόστος συμμετοχής για τις 3 ημέρες: 60 ευρώ/παιδί -
Κόστος συμμετοχής για 1 ημέρα: 20 ευρώ/παιδί. Παρέχεται καθημερινά ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 213 010 9325, Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-17:00 κι επισκεφτείτε τη σελίδα gasmuseum.gr.

Για περισσότερες ιδέες για δημιουργική μάθηση και βόλτες με παιδιά, επισκεφτείτε το blog της πλατφόρμας MAMAKITA mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης