Μια πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την Αθήνα

athenslab

Οι Atenistas δημιουργούν το AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για «την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες»

Οι ακαταπόνητοι Atenistas επέλεξαν στην αρχή του προεκλογικού 2019 μια σπουδαία πρωτοβουλία με προοπτική που δεν μένει απλά στο επίπεδο ενός ψηφιακού «κυτίου παραπόνων» αλλά προχωρά στη δημιουργία μιας πλατφόρμας δημοτικής – τοπικής δημόσιας διαβούλευσης. Όπως διαβάζουμε στο site των Atenistas το «AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες».

Πάλι από το site των Atenistas: «Κατειλημμένα πεζοδρόμια, διαλυμένος αστικός εξοπλισμός, παράνομο παρκάρισμα, συντριβάνια χωρίς νερό, πλάκες σπασμένες, τουαλέτες κλειδωμένες, παγκάκια χωρίς τάβλες, πράσινο μη φροντισμένο και και και. Ο ορατά αφημένος δημόσιος χώρος, μια κυρίαρχη νοοτροπία παραίτησης στην πόλη. Ποιες είναι οι δυσκολίες, ποια τα εύκολα να γίνουν, τα εφικτά; Γιατί να μην μπορεί ο Δήμος να εκτελέσει πλήρως τις αρμοδιότητες του; Τι μπορεί να γίνει, τώρα, προεκλογικά, πως μπορούμε να δεσμεύσουμε τη νέα Δημοτική Αρχή σε κάποιες στοιχειώδεις λύσεις; Τα ερωτήματα απλά… ας κινηθούμε!».

Αλλά, πως λειτουργεί το AthensLab;
-Η ομάδα εργασίας: Ένα ανοικτό κάλεσμα, μπες στο εργαστήριο: συμπλήρωσε την κάτωθι φόρμα και εντάξου στην ομάδα. Έργο της να επισημάνει τα προβλήματα, να ερευνήσει πρακτικές από αστικά κέντρα παγκοσμίως, να προτείνει λύσεις άμεσα εφικτές.

-Η εργασία: Η ομάδα θα παρουσιάσει και θέσει προς επεξεργασία στο κοινό 20 συγκεκριμένες και άμεσα εφικτές λύσεις για την Αθήνα σε ανοικτή εργαστήριο/εκδήλωση, παρουσία των δημοτικών παρατάξεων με στόχο να δεσμευθούν στην επίτευξη αυτών των λύσεων.

-Ακολουθώντας τους στόχους: Τα μέλη του AthLab θα συνεργαστούν, θα ακολουθήσουν και θα επιμείνουν με τη νέα Δημοτική Αρχή για την εφαρμογή αυτών των πρακτικών λύσεων.

Τέλος, οι Atenistas ενθαρρύνουν και παροτρύνουν: «Έχεις σκέψεις, θέλουμε τη γνώμη σου από κοντά, συμπλήρωσε τώρα και ξεκινάμε!».

ΣΧΟΛΙΑ

Ότι

Και να κάνετε δεν υπάρχει σωτηρία για την Καμπουλ (εκτός βέβαια αν μπορέσετε να πάρετε ξανά φράγκο από το δήμο η κάποιον άλλο φορέα και να σώσετε πρόσκαιρα τουλάχιστον τις τσέπες σας )

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες