Η Ρόζα του Ξινόμαυρου

roza

Η ροζ εκδοχή της ρετσίνας έρχεται από ένα παραδοσιακό οικογενειακό οινοποιείο από το Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης που μας έχει συνηθίσει σε καινοτομίες και ανατροπές!

Και όμως υπάρχει η ροζ εκδοχή της ρετσίνας και βρίσκει στο «ποτήρι» της «Ρόζα» τον καλύτερο εκπρόσωπο της. Πολύ περισσότερο δε που η «Ρόζα» έρχεται από ένα οινοποιείο που έχει παράδοση στις ανατροπές – η αρχή έγινε από το «Δάκρυ του Πεύκου» (μια καινοτομία που ξανασύστησε την ρετσίνα στην οινοφιλική αγορά) για να ακολουθήσει το λανσάρισμα της πρώτης pet-nat ρετσίνας παγκοσμίως που φέρει την επωνυμία «Αφρός» και είναι η πρώτη ύλη για καταπληκτικά καλοκαιρινά κοκτέιλ.

Αλλά, ας μείνουμε στην «Ρόζα» με την vintage διάθεση που ταιριάζει στα ήσυχα απογεύματα την περίοδο μετάβασης από την αψάδα του μετα-καλόκαιρου στη γλύκα του μελαγχολικού φθινοπώρου…

Οι συντάκτες του blog στην πλατφόρμα της botilia.gr αναρωτιούνται γιατί αγαπούν την «Ρόζα». Η απάντηση τους: «Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που θα δω την ετικέτα της ή το εκθαμβωτικό ροζέ χρώμα της στο ποτήρι, μου φέρνει στο μυαλό εκείνο το τραγούδι, “Her name was Lola, she was a showgirl” κλπ. Έλα, ξέρεις ποιο λέω. Με βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση. Από την άλλη, στην πρόσφατη δοκιμή μας ο Γιάννης μόλις τη δοκίμασε, απλά αρνήθηκε να προχωρήσει στο επόμενο κρασί.

Γεμάτη φρεσκάδα, δροσιά και σκέρτσο, ήδη την φαντάζομαι μεσημέρι με θαλασσινά δίπλα στο κύμα αλλά δεν θα με ενοχλούσε καθόλου και στο ποτήρι δίπλα μου στην παραλία. Βέβαια και με έναν τόνο στα κάρβουνα θα ήταν όνειρο.

Ο Στέλιος Κεχρής, μετά το Δάκρυ του Πεύκου, καινοτομεί με μια ροζέ εκδοχή της αγαπημένης του ρετσίνας. Ξινόμαυρο από τη Γουμένισσα αποτελεί τη βάση. Ροζέ και με υποψία ρετσινιού, η Ρόζα είναι ένα απόλυτα γαστρονομικό κρασί που θα δώσει πέρα από χρώμα, υπέροχα αρώματα και γεύσεις στο τραπέζι σου.

Αν δεν σου λέγαμε ότι έχει ίχνη ρετσινιού μπορεί και να μην το καταλάβαινες.

Και συνεχίζω. “Her name was Lola, she was a showgirl...”».

Στην παρουσίαση της εταιρείας για το προϊόν της – «Ρόζα» του 2017- διαβάζουμε στο site τα εξής: «Συνδυάζοντας την αγάπη για τις μοναδικές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα με τη δημιουργική αναζήτηση των διαφορετικών εκφράσεων της ρετσίνας, η Ρόζα είναι το αποτέλεσμα ενός τολμηρού στοιχήματος. Ένα σπάνιο κρασί. Η ρετσίνα όπως πρέπει να είναι», ενώ ακολουθούν οι γευστικές συστάσεις: «Βαθύ ροζέ χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Τα αρώματα φρέσκιας άγριας φράουλας, ισορροπούν με τις δροσερές νότες του ρετσινιού, που αλλάζουν ανάμεσα στη μαστίχα και τα βότανα, και ενώνονται επάνω σε ένα καπνιστό φόντο από το βαρέλι. Η χαρακτηριστική οξύτητα του Ξινόμαυρου προσδίδει στο κρασί φρεσκάδα και ισορροπεί με την αρωματική ένταση του κρασιού πριν καταλήξει σε ένα παρατεταμένο πικάντικο τελείωμα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

taygetos-herbs

Μια ομάδα Μεσσήνιων – ο Νίκος Λαγούδης, ο Γιώργος Μπακάλης και ο Ιωάννης Τζανετουλέας- είχαν μια τρελή ιδέα και την υλοποίησαν: Να μαζεύουν με τα χέρια άνθη τσαγιού στα 1700 μέτρα υψόμετρο στον Ταΰγετο και να το προσφέρουν σαν ένα ακριβό, αυθεντικά μοναδικό δώρο στον χρήστη/καταναλωτή

mimis-nikolopoulos

Ένα μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζοντας μέσα σε αυτό τη συμμετοχή του νέου Μίμη Νικολόπουλου με την μπάντα του

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards