«Ας μιλήσουμε γι΄αυτό!»

«Ας μιλήσουμε γι΄αυτό!»

Σημαντικά ζητήματα σχετικά για τον άνθρωπο και την ζωή πραγματεύονται τα οκτώ νέα παιδικά βιβλία της σειράς «Ας μιλήσουμε γι΄αυτό!» των εκδόσεων Παρισιάνου, τα οποία επιμελείται και μεταφράζει η καθηγήτρια Ψυχολογίας Ευαγγελία Γαλανάκη

paidika-vivlia
Εάν υπήρχε η δυνατότητα να τοποθετηθεί ψηφιακά ένα υπότιτλος στη σειρά των παιδικών βιβλίων «Ας μιλήσουμε γι΄αυτό!», θα πρότεινα την φράση «Με απλά λόγια».

Κι αυτό, με αφορμή την κοινοποίηση στο προσωπικό προφίλ στο Facebook της επιμελήτριας της έκδοσης των οκτώ νέων παιδικών βιβλίων, Ευαγγελίας Γαλανάκη τα οποία εκδίδονται από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της σημείωμα το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Βιβλιονετ: «Η Ευαγγελία Γαλανάκη είναι Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αναπτυξιακή και σχολική ψυχολόγος. Έχει κάνει βασικές σπουδές Ψυχολογίας, μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία και διδακτορικό, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Αλλά και στον ιστότοπο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κρατάμε στις σημειώσεις τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα: «Οι Ψυχαναλυτικές Προσεγγίσεις της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης, Τα Προβλήματα Συμπεριφοράς: σχολικός εκφοβισμός, κοινωνική απόσυρση, Η Σχολική προσαρμογή: κλίμα της σχολικής τάξης, σχέση μαθητή-δασκάλου και Η Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη στην παιδική και εφηβική ηλικία: μοναξιά, μόνωση, εγωκεντρισμός».

Στη σειρά βιβλίων «Ας μιλήσουμε γι΄αυτό!» προσθέτονται οκτώ νέοι τίτλοι –Η μαμά έχει καρκίνο, Ο παππούς και η γιαγιά είναι ξεχωριστοί, - Ο αδελφός μου έχει αυτισμό, Η φίλη μου έχει σύνδρομο Down, Εργάζεται και η μαμά!, Ο μπαμπάς παντρεύεται, Μήπως είσαι ντροπαλό παιδί; και το Χάθηκα!.

Βιβλία που αφορούν σημαντικά ζητήματα του ανθρώπου και της ζωής τα οποία είναι γραμμένα από τη συγγραφέα Jennifer Moore – Mallinos εικονογραφημένα από την Marta Fabrega.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης