Μαθαίνοντας γεωγραφία μέσα από γεύσεις

yolenini-new

Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με επώνυμα προϊόντα τοπικών παραγωγών για γονείς και παιδιά

Ο Γιάννης Καρυπίδης είναι πατέρας δύο αγοριών. Του Θωμά και του Κώστα. Τα δύο του παιδιά αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία της σειράς “The Bee Bros” της Stayia Farm, μιας σειράς αλειμμάτων μελιού με κακάο, με κακάο &φράουλα και με κακάο & μπανάνα, που «απενοχοποιούν» τη γεύση σοκολάτας στην καθημερινή διατροφή των παιδιών.

Η Ευαγγελία Μύταλα είναι μητέρα δύο παιδιών και συνιδρύτρια της Askada Fig Farm, που παράγει προϊόντα με κύριο συστατικό τα σύκα από τα κτήματα τους στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας. Με τη θρεπτική αυτή πρώτη ύλη φτιάχνονται μαρμελάδες, αλείμματα, σιρόπια και μπάρες σύκου.

Τροφές υγιεινές και θρεπτικές για τα παιδιά, τη συνήθεια των οποίων οφείλουμε να κληροδοτούμε εμείς οι γονείς.

Πώς όμως να τους συστήσεις όμως την υγιεινή διατροφή;

Πώς να κάνεις τα παιδιά δεκτικά σε νέες γεύσεις;

Πώς να τα μάθεις να τρέφονται σωστά; Να γνωρίζουν την πρώτη ύλη;

Να εκτιμούν τα ελληνικά προϊόντα με αναφορά σε ένα τόπο και με υπεύθυνους παραγωγούς με ονοματεπώνυμο;

Ο μόνος τρόπος είναι η βιωματική δράση, η εμπειρία: Πήγαινέ τα σε μια φάρμα, σε ένα μποστάνι. Ενθαρρύνοντας τα να σκάψουν το χώμα, να δουν πώς βγαίνουν οι καρποί. Δείχνοντας τους τη διαδικασία επεξεργασίας κι ύστερα το καλύτερο! Προσκαλώντας στη κουζίνα του σπιτιού.

Αυτή την κατεύθυνση ενισχύουν με τις όποιες δυνάμεις τους το Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη και Δημιουργική Οικονομία ΙdeasLab και η πλατφόρμα mamakita.gr, διοργανώνοντας από κοινού δράσεις «γευσιγνωσίας» προϊόντων Ελλήνων παραγωγών για όλη την οικογένεια στο Yolenini, το παιδικό δημιουργικό εργαστήρι του πολυχώρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μας με την καθοδήγηση του Γιάννη Καρυπίδη, της Ευαγγελίας Μύταλα και της ομάδας των σεφ του Yoleni’s, έγιναν για λίγες ώρες ζαχαροπλάστες για να φτιάξουν με τις μαμάδες τους ένα θρεπτικό πρωινό και δοκίμασαν (χωρίς καμία γκρίνια!) υγιεινές γεύσεις για ένα νόστιμο κολατσιό.

Κι επειδή δεν ήταν δυνατόν να επισκεφτούν όλοι μαζί τις κυψέλες, τους συκεώνες και τα εργαστήρια όπου γίνεται η επεξεργασία και η τυποποίηση των προϊόντων “The Bee Bros” και Askada Fig Farm, σε δύο τυχερές οικογένειες δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Εύβοια, να διαμείνουν δωρεάν στο «Αγρόκτημα Αλιλέα» και το Ilia Mare για να βρεθούν τα παιδιά στη φύση, να παίξουν με το χώμα, αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής από τον καρπό και την κυψέλη ως το βαζάκι και τελικά το τραπέζι μας.

Δείτε τα αποσπάσματα από την εκπομπή Citylife
Citylife - Yolenini thebeebrother


Citylife - Yolenini Askada


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τη διάθεσή τους, επισκεφτείτε τις σελίδες thebeebrothers.com και askada.gr Ακολουθήστε τις σελίδες facebook.com/TheBeeBrothers/ και facebook.com/askadafarm/.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

exartiseis

Ένα νέο βιβλίο από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις εξαρτήσεις (Oι Εξαρτήσεις/ Αίτια, μηχανισμοί, εκδηλώσεις, αντιμετώπιση, σε επιμέλεια των Θωμά Παπαρρηγόπουλου και Χριστίνας Δάλλα)

i-zoi-tis-annas

Tη ζωή της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, πραγματεύεται το θεατρικό έργο του Στέφανο Μασίνι το οποίο ανεβαίνει στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου

o-mikros-prigipas

Από τις 14 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η Σοφία Παπαδοπούλου (η ψυχή της «Ομάδας των Πέντε Εποχών») μας προσκαλεί στο θέατρο 104 σε μία πολύχρωμη παράσταση – παιχνίδι για μικρά και… μεγάλα παιδιά που ζωντανεύει επί σκηνής τις περιπέτειες του Μικρού Πρίγκιπα

kopse-rapse-architektonas

Το Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανοίγοντας για πρώτη φορά τα Αρχιτεκτονικά Αρχεία του στα παιδιά

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα