Μαθαίνοντας γεωγραφία μέσα από γεύσεις

yolenini-new

Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με επώνυμα προϊόντα τοπικών παραγωγών για γονείς και παιδιά

Ο Γιάννης Καρυπίδης είναι πατέρας δύο αγοριών. Του Θωμά και του Κώστα. Τα δύο του παιδιά αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία της σειράς “The Bee Bros” της Stayia Farm, μιας σειράς αλειμμάτων μελιού με κακάο, με κακάο &φράουλα και με κακάο & μπανάνα, που «απενοχοποιούν» τη γεύση σοκολάτας στην καθημερινή διατροφή των παιδιών.

Η Ευαγγελία Μύταλα είναι μητέρα δύο παιδιών και συνιδρύτρια της Askada Fig Farm, που παράγει προϊόντα με κύριο συστατικό τα σύκα από τα κτήματα τους στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας. Με τη θρεπτική αυτή πρώτη ύλη φτιάχνονται μαρμελάδες, αλείμματα, σιρόπια και μπάρες σύκου.

Τροφές υγιεινές και θρεπτικές για τα παιδιά, τη συνήθεια των οποίων οφείλουμε να κληροδοτούμε εμείς οι γονείς.

Πώς όμως να τους συστήσεις όμως την υγιεινή διατροφή;

Πώς να κάνεις τα παιδιά δεκτικά σε νέες γεύσεις;

Πώς να τα μάθεις να τρέφονται σωστά; Να γνωρίζουν την πρώτη ύλη;

Να εκτιμούν τα ελληνικά προϊόντα με αναφορά σε ένα τόπο και με υπεύθυνους παραγωγούς με ονοματεπώνυμο;

Ο μόνος τρόπος είναι η βιωματική δράση, η εμπειρία: Πήγαινέ τα σε μια φάρμα, σε ένα μποστάνι. Ενθαρρύνοντας τα να σκάψουν το χώμα, να δουν πώς βγαίνουν οι καρποί. Δείχνοντας τους τη διαδικασία επεξεργασίας κι ύστερα το καλύτερο! Προσκαλώντας στη κουζίνα του σπιτιού.

Αυτή την κατεύθυνση ενισχύουν με τις όποιες δυνάμεις τους το Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη και Δημιουργική Οικονομία ΙdeasLab και η πλατφόρμα mamakita.gr, διοργανώνοντας από κοινού δράσεις «γευσιγνωσίας» προϊόντων Ελλήνων παραγωγών για όλη την οικογένεια στο Yolenini, το παιδικό δημιουργικό εργαστήρι του πολυχώρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μας με την καθοδήγηση του Γιάννη Καρυπίδη, της Ευαγγελίας Μύταλα και της ομάδας των σεφ του Yoleni’s, έγιναν για λίγες ώρες ζαχαροπλάστες για να φτιάξουν με τις μαμάδες τους ένα θρεπτικό πρωινό και δοκίμασαν (χωρίς καμία γκρίνια!) υγιεινές γεύσεις για ένα νόστιμο κολατσιό.

Κι επειδή δεν ήταν δυνατόν να επισκεφτούν όλοι μαζί τις κυψέλες, τους συκεώνες και τα εργαστήρια όπου γίνεται η επεξεργασία και η τυποποίηση των προϊόντων “The Bee Bros” και Askada Fig Farm, σε δύο τυχερές οικογένειες δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Εύβοια, να διαμείνουν δωρεάν στο «Αγρόκτημα Αλιλέα» και το Ilia Mare για να βρεθούν τα παιδιά στη φύση, να παίξουν με το χώμα, αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής από τον καρπό και την κυψέλη ως το βαζάκι και τελικά το τραπέζι μας.

Δείτε τα αποσπάσματα από την εκπομπή Citylife
Citylife - Yolenini thebeebrother


Citylife - Yolenini Askada


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τη διάθεσή τους, επισκεφτείτε τις σελίδες thebeebrothers.com και askada.gr Ακολουθήστε τις σελίδες facebook.com/TheBeeBrothers/ και facebook.com/askadafarm/.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

olympia-festival-kinimatografou

Έξι εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρέχουν την τεχνογνωσία τους για την εκπαίδευση νέων κινηματογραφιστών μέσω του «1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab» στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2
ray-liz

Ο 48χρονος Βρετανός Ρίτσαρντ Μπίλινγχαμ επιστρέφει στην πατρίδα του συντροφιά με το Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, ενώ οι άλλοι 2 Αλέξανδροι, ο Αργυρός πήγε στην ταινία της Γερμανίδας Εύα Τρόμπις Όλα Καλά και ο Χάλκινος στον Ταϊλανδό Πουτσιπόνγκ Αρουνπένγκ για την ταινία Διαβολόψαρο

tiniaki-marmarotecnia

Ο “μικρόκοσμος” της τηνιακής μαρμαροτεχνίας από τον 17ο έως και το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, καταγράφεται -με σημείο αναφοράς τον κύκλο εργασιών γύρω από λατομεία και σχιστήρια- στο έργο του δρ Αλέκου Ε. Φλωράκη της νέας έκδοσης του ΠΙΟΠ