Οι τρουφομακαρονάδες των Μετεώρων!

troufomakaronades

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών προτείνει μία υπέροχη εμπειρία κυνηγιού τρούφας στα δάση της περιοχής, η οποία συνδυάζεται με μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος, επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο και γευσιγνωσία μανιταριών

Τέσσερις τρουφοκυνηγοί, πέντε τρουφόσκυλα και επτά σεφ αποτελούν την ομάδα που έχει αναλάβει την εξερευνητική και ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών για Κυνήγι Τρούφας στα δάση της περιοχής.

Η εξαιρετική πρόταση-δραστηριότητα, μοναδική στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, -η οποία ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και διαρκεί μέχρι τέλος Οκτώβρη-, περιλαμβάνει μια εμπειρία όπου οι επισκέπτες μαζί με τους ειδικούς τρουφοκυνηγούς και με εξειδικευμένα τρουφόσκυλα, αναζητούν και βρίσκουν τρούφες, οι οποίες στη συνέχεια μετατρέπονται επιτόπου στο δάσος -από τους έμπειρους σεφ-συνεργάτες του μουσείου-, σε μία μοναδική στο είδος της τρουφομακαρονάδα.
troufomakaronades-2

Έπειτα το πρόγραμμα συνεχίζεται με επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο και την γευσιγνωσία μεταξύ διαφόρων ειδών μανιταριών -μεταξύ αυτών και γλυκού- αλλά και εξαιρετικών ντόπιων κρασιών.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Μουσείου, «Ήδη, πολύ μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, κυρίως από Αμερική και Καναδά, έχουν κλείσει πολλές επισκέψεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, εκτός από τον «ήλιο και τη θάλασσα», διαθέτει και άλλες, μοναδικές προτάσεις που αν αναδειχθούν, μπορούν να συγκεντρώσουν σημαντικό ενδιαφέρον και να αποτελέσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση εναλλακτικού τουρισμού, μοναδική στην Ελλάδα, όπου συγκριτικά με ανάλογες δράσεις στο εξωτερικό, είναι ποιοτικά, αλλά και οικονομικά ανώτερη.»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών βρίσκεται στην Καλαμπάκα, κοντά στην πόλη των Τρικάλων, στην Θεσσαλία. Ο εκθεσιακός του χώρος περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών.
troufomakaronades-1

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα.

Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τα εκθέματα του μουσείου μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.meteoramuseum.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

1
myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1