“Πειραγμένα” ρεμπέτικα και αμανέδες

“Πειραγμένα” ρεμπέτικα και αμανέδες

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Θέατρο Βράχων θα προσφέρει στους φίλους των παραδοσιακών ακουσμάτων, ο αμανετζής Σόλων Λέκκας, ο κιθαρίστας Δημήτρης Μυστακίδης και η Μαρία Σουλτάτου

“Πειραγμένα” ρεμπέτικα και αμανέδες
Μια μουσική βραδιά που συνδέει τη μουσική μας παράδοση με τα σύγχρονα ακούσματα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων». Ο περίφημος αμανετζής από τη Μυτιλήνη, Σόλων Λέκκας, θα τραγουδήσει αμανέδες, ρεμπέτικα και άλλα, με τον δικό του ιδιαίτερο, σπάνιο και αυθεντικό τρόπο.

Αυτοδίδακτος και μερακλής, ο Λέκκας, αποτελεί ένα από τα λιγοστά πλέον παραδείγματα λαϊκών μουσικών, που μεταφέρουν ατόφια στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής, αντλώντας από το “πηγάδι” των προσωπικών βιωμάτων και των αναμνήσεων. Μαζί του, θα ανέβει στη σκηνή και ο σπουδαίος κιθαρίστας - τραγουδιστής Δημήτρης Μυστακίδης, ο οποίος επεμβαίνει στο ρεμπέτικο ρεπερτόριο, όχι μόνο ενορχηστρώνοντάς το αποκλειστικά για κιθάρα, αλλά παράλληλα, προσθέτοντας τη δική του ορμή και ευαισθησία, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να ακούσουμε παλιά, αγαπημένα τραγούδια, μέσα από μία σύγχρονη, φρέσκια και άκρως ενδιαφέρουσα πειραματική εκδοχή.

Στο πλευρό τους θα σταθεί και η Μαρία Σουλτάτου, μία από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες, με μεγάλη θητεία στην ερμηνεία έργων κορυφαίων συνθετών που την εμπιστεύτηκαν, όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ο Στ. Ξαρχάκος, ο Χρ. Λεοντής και άλλοι πολλοί. Με την πληθωρική, σκηνική της παρουσία, θα μας ταξιδέψει σε  ονειρεμένες τοποθεσίες, με τραγούδια και συνθέσεις που ενέπνευσαν γενιές Ελλήνων.

Κλείσιμο
Ακόμη, στην παράσταση ο  Σόλων Λέκκας θα χορέψει με τη ψυχή του, σε παραδοσιακούς και ρεμπέτικους σκοπούς. Παρέα του ένας ακόμη γνήσιος Μυτιληνιός, ο Ιγνάτιος Πιπίνης και η χορευτική ομάδα του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων «ΟΠΑ», με καταγωγή από τον Μεσότοπο Λέσβου.

Info
Θέατρο Βράχων – «Μελίνα Μερκούρη»
Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00.
Πληροφορίες στο 210 610 9513
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης