Επτά αξέχαστες στιγμές από τον τρίτο κύκλο του “House of cards”

Επτά αξέχαστες στιγμές από τον τρίτο κύκλο του “House of cards”

Κάνουμε προθέρμανση ενόψει της προβολής του τέταρτου κύκλου την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Netflix (spoiler alert!)

Επτά αξέχαστες στιγμές από τον τρίτο κύκλο του “House of cards”
Η ατζέντα του Φρανκ Άντεργουντ είχε τα πάντα πέρυσι: από φόνους και αυτοκτονίες μέχρι πράξεις προδοσίας και διαζύγια. Κάπως έτσι, ο τρίτος κύκλος της σειράς-ναυαρχίδας του Netflix κατάφερε και πάλι να κεντρίσει την προσοχή μας, κάνοντάς μας να παρακολουθούμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Τώρα, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από την προβολή του τέταρτου κύκλου, ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό της προηγούμενης σεζόν, εστιάζοντας σε επτά στιγμές που μας έμειναν αξέχαστες. Προτού, όμως, να ξεκινήσουμε, να σημάνουμε spoiler alert για όσους δεν παρακολούθησαν τον τρίτο κύκλο του “House of cards”. Έτοιμοι οι υπόλοιποι;

Ο Φρανκ έχει θέματα με τον μπαμπά του

Κλείσιμο


Ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι
) έχει πια επιπρόσθετες υποχρεώσεις στην προσωπική του ζωή. Μία από αυτές είναι να επισκεφτεί τον τάφο του πατέρα του για να φανεί «πιο ανθρώπινος». Όχι ότι το έκανε και Προφανώς και δεν το έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση. «Δεν μπορούσε καν να πληρώσει τον τάφο του. Εγώ το έκανα, με λεφτά από την υποτροφία μου στο Σέντινελ. Κανείς δεν εμφανίστηκε στην κηδεία του εκτός από εμένα· δεν ήλθε καν η μητέρα μου» λέει ο Φρανκ στους τηλεθεατές του, απευθυνόμενος στη συνέχεια στον μπαμπά του: «Αλλά θα σου πω το εξής, μπαμπά. Εμένα δεν θα με θάψουν στην αυλή μου. Και όταν θα έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής, θα πρέπει να περιμένουν στην ουρά». Και σαν να μην έφταναν αυτά τα λόγια ασέβειας, ο Φρανκ αποφάσισε να ξελαφρώσει πάνω στον τάφο του πατέρα του.

Ο Νταγκ ανέστη εκ νεκρών



Ένα από τα μεγαλύτερα plot twists του κύκλου ήλθε με το καλημέρα. Ο Νταγκ Στάμπερ (Μάικλ Κέλι), ο οποίος έμεινε μισοπεθαμένος στο δάσος κατά το τέλος της δεύτερης σεζόν, επέστρεψε από τους νεκρούς, ενώ τον είχαμε ήδη ξεγραμμένο! Η επιστροφή του είχε κρατηθεί, μάλιστα, επτασφράγιστο μυστικό, καθώς δεν είχε επιβεβαιωθεί η επιστροφή του Κέλι στη σειρά μέχρι την προβολή της νέας σεζόν. Έτσι, στο πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου βλέπουμε την ανάρρωση και την οδυνηρή αποκατάσταση του Νταγκ, ο οποίος προσπαθεί πρώτον να επανενταχθεί στο team του προέδρου πια Άντεργουντ και δεύτερον να εντοπίσει τη Ρέιτσελ που εξαφανίστηκε από προσώπου γης αφότου του επιτέθηκε.

Ο Ρώσος πρόεδρος, το φιλί στην πρώτη κυρία και οι Pussy riot



Την προηγούμενη σεζόν ο Λαρς Μίκελσεν έκλεψε την παράσταση ως ο Ρώσος πρόεδρος Πούτ..., συγγνώμη, Πετρόφ. Στο τρίτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου (ένα από τα καλύτερα πέρυσι), το αστέρι του έλαμψε. Στο επίσημο δείπνο προς τιμή του, ήπιε, κέρασε βότκα, τραγούδησε, χόρεψε και φίλησε την Κλερ Άντεργουντ (Ρόμπιν Ράιτ) στο στόμα σε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με τα φιλιά που έσκαγε ο Μπαγκς Μπάνι στον Έλμερ Φαντ. Και όλα αυτά έχοντας ήδη ξεφορτωθεί τις Pussy Riot, που ήταν επίσης καλεσμένες στο δείπνο - μία συνάντηση του Ρώσου προέδρου με το ακτιβιστικό συγκρότημα που πολλοί θα ήθελαν να δουν και στην πραγματικότητα.

Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας



Μετά από το χουνέρι που του έκανε ο πρόεδρος Πετρόφ, ο Φρανκ έβαλε στην μπούκα τους πάντες, ακόμα και στον Ιησού Χριστό. Στο τέταρτο επεισόδιο επισκέπτεται μία εκκλησία και έρχεται αντιμέτωπος με τον... Υιό του Θεού. «Αγάπη. Αυτό πουλάς. Λοιπόν, εγώ δεν αγοράζω», λέει και τον φτύνει. Όταν πάει να σκουπίσει το πρόσωπό του, το άγαλμα καταρρέει και γίνεται χίλια κομμάτια μπροστά του. Κακό πράγμα η ύβρις. Η συγκεκριμένη σκηνή, πάντως, θύμισε αμυδρά μία αντίστοιχη του σαφώς πιο ιδεαλιστικού “The West Wing”. Στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, ο Πρόεδρος Μπάρτλετ (Μάρτιν Σιν) βρίσκεται και αυτός μέσα σε μία εκκλησία και αμφισβητεί την αγάπη του Θεού στους ανθρώπους. Δύο εντελώς διαφορετικοί Δημοκρατικοί πρόεδροι…



Θύμα της μισαλλοδοξίας



Ένας Αμερικανός ακτιβιστής για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, ο Μάικλ Κόριγκαν, συλλαμβάνεται στη Ρωσία κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης. Στο έκτο επεισόδιο, η Κλερ τον επισκέπτεται στο κελί και τον πιέζει να εκφωνήσει έναν λόγο που ουσιαστικά έχει συντάξει η ρωσική κυβέρνηση, προκειμένου ο πρόεδρος Πετρόφ να ζητήσει την αποφυλάκισή του. Η κυρία Άντεργουντ τα έκανε θάλασσα. Κοιμήθηκε μέσα στο κελί εν ώρα... υπηρεσίας, ο Μάικλ πήρε το φουλάρι της και κρεμάστηκε με αυτό. Αυτό προκάλεσε και το πρώτο μεγάλο ρήγμα στη σχέση του προδρικού ζεύγους. «Δεν έπρεπε να σε κάνω ποτέ πρέσβη», λέει ο Φρανκ. «Δεν έπρεπε να σε κάνω ποτέ πρόεδρο», απαντά αφοπλιστικά η Κλερ.
  

Buried



Η ζωή κύκλους κάνει. Η Ρέιτσελ άφησε μισοπεθαμένο τον Νταγκ στο δάσος. Αυτός συνήλθε, έβαλε λυτούς και δεμένους να τη βρουν, την εντόπισε στο τέλος του κύκλου και τώρα είναι σε δίλημμα. Να τη σκοτώσει, αφαιρώντας και τον τελευταίο συνδετικό κρίκο μεταξύ του Φρανκ και της «αυτοκτονίας» του υποψήφιου Κυβερνήτη Πίτερ Ρούσο στον πρώτο κύκλο, ή να την αφήσει να ζήσει; Πήγε να κάνει το πρώτο, τελικά την άφησε ελεύθερη και μετά από λίγα δευτερόλεπτα άλλαξε και πάλι γνώμη. Το πτώμα της Ρέιτσελ βρίσκεται πια θαμμένο κάπου στο Νέο Μεξικό.

Μια γυναίκα φεύγει...



Για τρεις ολόκληρους κύκλους, η μόνη σταθερά (εκτός από την ακόρεστη δίψα του Φρανκ για εξουσία) ήταν το αρραγές μέτωπο των Άντεργουντ. Αυτό ήταν, πάει. Ο Φρανκ θυσιάζει την Κλερ από τη θέση της πρέσβεως στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ρώσους, η Κλερ νιώθει ριγμένη από το γάμο και αφήνει τον Φρανκ στα κρύα του λουτρού, εν μέσω της καμπάνιας του για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ζητώντας του διαζύγιο. Ο εμφύλιος των Άντεργουντ αρχίζει και μάλλον θα είναι το κεντρικό θέμα του τέταρτου κύκλου.



Και εάν σου άνοιξε η όρεξη και θέλεις να κάνεις ένα catch-up μέχρι τις 4 Μαρτίου, το “House of cards” αποκτά από αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου, ένα ολόδικό του, pop up κανάλι από τον OTE TV. Εκεί θα προβληθούν οι 3 πρώτοι κύκλοι, ενώ ο καινούργιος κύκλος θα αρχίσει να προβάλλεται από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με ελληνικούς υπότιτλους. Η προβολή των επεισοδίων θα γίνει στη λογική του binge-watch με όλα τα επεισόδια και τους κύκλους στη σειρά, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση, ενώ ο OTE TV είναι ο μόνος πάροχος στην Ευρώπη που δημιουργεί ξεχωριστό κανάλι για τη σειρά. Το κανάλι House of Cards θα είναι διαθέσιμο έως την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης