Το νέο hypercar της Bugatti

Το νέο hypercar της Bugatti

H Bugatti μας αποκαλύπτει την Centodieci, ένα μοντέλο που τιμά την εκπληκτική EB110.

308840a1-bugatti-centodieci-2-chariatis-1000a
Στο παρασκήνιο της εκδήλωσης Concours d’Elegance του Pebble Beach της Καλιφόρνια, η Bugatti αποκάλυψε τη νέα Centodieci, ένα αυτοκίνητο που όπως μας έχει συνηθίσει η γαλλική φίρμα είναι μοναδικό στα πάντα. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η νέα Centodieci εφοδιάζεται με το W16 quad-turbo μοτέρ των 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.600 ίππους, ήτοι 100 επιπλέον σε σχέση με την Chiron. Χάρη στην παραπάνω αύξηση, οι επιδόσεις είναι ακόμα πιο συγκλονιστικές, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, τα πρώτα 200 km/h από στάση να έρχονται σε 6,1 δευτερόλεπτα, με το 0-300 km/h να χρειάζεται 13,1 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h, ενώ η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου επτά σχέσεων.

Η μοναδικότητα της Centodieci δεν τελειώνει εδώ. Χάρη στην εκτενή χρήση carbon το βάρος σε σχέση με την Chiron έχει μειωθεί κατά 40 kg, ενώ και αισθητικά υπάρχουν διαφορές. Πιο συγκεκριμένα, η εμπρός γρίλια είναι μικρότερη, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED έχουν τοποθετηθεί σχετικά ψηλά, ακολουθώντας το μοτίβο της EB110, όπως και η ύπαρξη των δύο οριζόντιων αεροδυναμικών πτερυγίων (fins). Πίσω ξεχωρίζουν η μεγάλη σταθερή αεροτομή και ο εντυπωσιακός διαχύτης με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η παραγωγή της Bugatti Centodieci θα περιοριστεί σε μόλις δέκα κομμάτια και παρά την υψηλή τιμή κτήσης, που φτάνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, είναι ήδη sold out.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης