Με τις Bugatti Chiron και Chiron Sport στο Πολ Ρικάρ

Με τις Bugatti Chiron και Chiron Sport στο Πολ Ρικάρ

Η Bugatti οργάνωσε μία ειδική εκδήλωση στη γνωστή από την Φόρμουλα 1 πίστα του Πολ Ρικάρ με πρωταγωνιστές τα δύο πιο πρόσφατα hypercar μοντέλα της, Chiron και Chiron Sport. 

190510112105_07_2em1131-chariatis-1000a
Υπεύθυνος για την οδήγηση των δύο τρομακτικών σε απόδοση και επιδόσεις μοντέλων, στην συγκεκριμένη πίστα ήταν ο Pierre-Henri Raphanel, που για χρόνια αποτελούσε τον επίσημο δοκιμαστή της Bugatti, ενώ στο παλμαρέ του έχει να επιδείξει συμμετοχές στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, αλλά και την επίτευξη του παλαιότερου ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, πίσω από το τιμόνι μίας Veyron Super Sport με 431,072 km/h. Να αναφέρουμε ότι η Chiron Sport, αποτελεί μία πιο hardcore έκδοση της απλής Chiron, που τροφοδοτείται από τον γνωστό W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής και φέρει αναβαθμισμένο πίσω διαφορικό «Dynamic Torque Vectoring», σκληρότερη ανάρτηση κατά 10%, βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, ενώ είναι και πιο ελαφριά κατά 18 kg.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο 58χρονος οδηγός δήλωσε ότι η Chiron είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο για την πίστα, καθώς είναι πάντα σε απόλυτη ισορροπία στο πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Αυτό που είναι σημαντικό για την εταιρεία είναι το συγκεκριμένο hypercar να συνδυάζει την απόλυτη απόδοση, με την πολυτέλεια, την άνεση και την καθημερινή χρηστικότητα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης