Πενία, σεξισμόν κατεργάζεται…

Πενία, σεξισμόν κατεργάζεται…

Από την Κυριακή έως σήμερα έχει πάρει παράταιρες διαστάσεις μια ατυχής ενέργεια του νικητή, στο Κινέζικο GP, Λιούις Χάμιλτον.

Πενία, σεξισμόν κατεργάζεται…
Θέλω να τονίσω ειδικά για όλους όσοι δεν βρίσκονται συχνά σε πίστες αγώνων ή ακόμη χειρότερα δεν έχουν βρεθεί ποτέ, πως η ώρα της απονομής, η ώρα των πανηγυρισμών και η ώρα της σαμπάνιας έχουν μια συγκεκριμένη δυναμική. Είναι η στιγμή της χαράς, της ανακούφισης, της δικαίωσης, της ολοκλήρωσης. Πως σ’ ένα γάμο ή μια κηδεία θα έχουμε γέλιο και κλάμα έτσι και στο βάθρο των νικητών εκεί που η αδρεναλίνη συνεχίζει να ρέει ενώ έχει πέσει η καρό σημαία θα έχουμε και δάκρυα χαράς και άλματα ενθουσιασμού και παιχνίδια με την σαμπάνια. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.

Κλείσιμο
Ανάλογα με τη χώρα που γίνεται ο αγώνας, τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα τα grid girls ντύνονται διαφορετικά. Σε χώρες όπως τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, η Κίνα το ντύσιμο είναι ιδιαίτερα σεμνό, σε άλλες χώρες όπως η Κορέα, η Βραζιλία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ το ντύσιμο είναι ιδιαίτερα προκλητικό. Σε κάποιες χώρες όπως το Μπαχρέιν η σαμπάνια δεν έχει ούτε αλκοόλ προφανώς λοιπόν δεν μπορεί να υπάρξει ένας συγκεκριμένος τρόπος συμπεριφοράς όσων βρίσκονται στο βάθρο. Χρειάζεται σεβασμός στην κουλτούρα και τα ήθη της χώρας που φιλοξενεί τον αγώνα.



Τα κορίτσια στη Μόντσα έχουν παράδοση στο ανάλαφρο ντύσιμο.


Από κει μέχρι να φτάσει να κατηγορηθεί παγκοσμίως ο Χάμιλτον για σεξισμό
επειδή όπως συνηθίζουν οι νικητές περιέλουσε τα κορίτσια στο βάθρο με σαμπάνια υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ναι ο Βρετανός το παράκανε, ναι η Κινέζα δε γούσταρε, δικαίωμά της, ναι ο μάνατζερ των grid girls στη Σαγκάη θα μπορούσε να είχε επιλέξει μια πιο πρόσχαρη παρουσία για το βάθρο, αλλά σεξισμός; Προσοχή μη φύγει κανένας πόντος από το καλσόν κορίτσια!



Όταν δεν έχει πραγματική δράση στην πίστα αρχίζουν τα κινέζικα...

Ο Χάμιλτον το έχει κάνει στο παρελθόν και καλά θα κάνει να το επαναλάβει στο μέλλον
, αρκεί να βλέπει πως και η κοπέλα συναινεί στο λούσιμο. Όμως για να βρεθεί κατηγορούμενος στην παγκόσμια σκηνή για σεξισμό υπάρχει απόσταση ανάλογη της καθοδικής πορείας που έχει η απήχηση της F1 στο κοινό.



Εδώ ο Γουέμπερ είναι σεξιστής;


Αν στο Κινέζικο GP ο Χάμιλτον τα είχε δώσει όλα για τη νίκη ρόδα με ρόδα
, πτέρυγα με πτέρυγα με το Φέτελ, το Ράικονεν και το Ρόσμπεργκ η εν λόγω κοπέλα όσο δίκιο και αν έχει, δε θα έβρισκε ποτέ χώρο να εκφράσει την άποψή της. Σύσσωμη η κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ασχολούνταν με τα δρώμενα στην πίστα. Από τη στιγμή που το θέαμα δεν αντέχει σε σχολιασμό κάτι άλλο πρέπει να βρεθεί, μια τα τατουάζ του Χάμιλτον, μια ο σεξισμός, αύριο κάτι άλλο. Ψυχραιμία κορίτσια…




Ο Νιούι φοράει τη μάσκα θέλοντας να προστατευτεί από το σεξισμό του Φέτελ;



Ο Χάμιλτον έχει σεξιστική συμπεριφορά και προς τον Φέτελ;




Φωτογραφία από το parade στην Κορέα, είναι σεξιστής ο φωτογράφος ή
μπήκαν τα ρούχα  στο πλύσιμο;



Μήπως σ' αυτή την περίπτωση θα έπρεπε  να συλληφθεί για σεξισμό
, ο αναβάτης;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης