Με υβριδική τεχνολογία το Opel Grandland

Με υβριδική τεχνολογία το Opel Grandland

Η γκάμα του Opel Grandland ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της έκδοσης με κινητήρα ήπιας υβριδικής διάταξης 48V.

240308140452_Opel-Grandland-mHEV

Η τεχνολογία κινητήρα ήπιας υβριδικής διάταξης που διαθέτει σε αρκετά μοντέλα του ο Όμιλος Stellantis ενσωματώθηκε και στο μεσαίο crossover/SUV μοντέλο της Opel, το γνωστό σε όλους Grandland.

Το σύστημα είναι το ίδιο που υπάρχει ήδη στις αντίστοιχες εκδόσεις των Citroen C5 Aircross και Peugeot 3008 με οφέλη όπως η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Opel, το Grandland Hybrid διαθέτει τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων που αποδίδει 136 ίππους και μέγιστη ροπή 230 Nm, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων και 55 Nm ροπής.

Ο τελευταίος λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια, φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 0,89 kWh και πραγματικής και -υπό προϋποθέσεις- κινεί το Grandland ως αμιγώς ηλεκτρικό για μικρές αποστάσεις.

Σύμφωνα με την Opel, το Grandland Hybrid έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 5,5-5,7 λίτρα/100 χλμ. Και εκπομπή CO2 124-128 γραμ./χλμ. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο Grandland 1.2 Turbo των 131 ίππων.

Το Grandland Hybrid διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης