H Aston Martin γυρνά την πλάτη στην Lagonda

H Aston Martin γυρνά την πλάτη στην Lagonda

Παρά τις φήμες για αναβίωση του ονόματος Lagonda που αποτελούσε την πολυτελή έκφραση της Aston Martin, η βρετανική εταιρία δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει τελικά σε κάτι τέτοιο.

Aston_Martin_Lagond__2_
Όταν στη θέση του CEO στην Aston Martin βρισκόταν ο Andy Palmer, η εταιρεία εργαζόταν στην αναγέννηση της Lagonda, ως μια μάρκα πολυτελών, ηλεκτρικών μοντέλων για τα οποία μάλιστα είχαν παρουσιαστεί και κάποια κόνσεπτ για ένα σούπερ σεντάν και ένα SUV. Ωστόσο, κανένα δεν υλοποιήθηκε.
Ο Palmer αποχώρησε το 2020, μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και έκτοτε, το πρότζεκτ Lagonda σίγασε. Για την ακρίβεια, μπήκε στο ράφι, ώστε να επενδυθούν χρήματα στα ήδη υπάρχοντα και στα μελλοντικά σπορ μοντέλα της Aston Martin. Όπερ και εγένετο, αφού λανσαρίστηκαν η DBX και η Valkyrie.
Η απόδειξη ότι δεν πρόκειται η βρετανική μάρκα να αναβιώσει τη Lagonda ήρθε πρόσφατα διά στόματος του προέδρου, Lawrence Stroll.
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο Καναδός δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει ήδη αρκετή πολυτέλεια στα σπορ αυτοκίνητά μας, οπότε δεν σκεφτόμαστε να λανσάρουμε ένα μοντέλο με μικρότερη απόδοση και περισσότερη πολυτέλεια. Η ιδέα της Lagonda έχει πεθάνει και δεν συσχετίζεται σε καμία περίπτωση με το πλάνο των ηλεκτρικών μας».
Η Aston Martin ετοιμάζεται να εξηλεκτρίσει σταδιακά τη γκάμα της, αρχής γενομένης το 2026 με το λανσάρισμα ενός ψηλού GT με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης