Εντατικές δοκιμές για το Citroen C3 X

Εντατικές δοκιμές για το Citroen C3 X

Η Citroen βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών του επερχόμενου crossover μοντέλου της.

230306121720_c3-aircross-20216

Το Citroen C3 X αποτελεί το τελευταίο μοντέλο που θα γίνει μέλος της οικογένειας C3, σε μία προσπάθεια της γαλλικής εταιρείας να προσελκύσει και άλλες αγορές εκτός Ευρώπης, όπως είναι αυτές της Ινδίας και Ν. Αμερικής.

Ήδη ολοκληρώνονται οι εντατικές δοκιμές του γαλλικού crossover, οι οποίες πραγματοποιούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στον Αρκτικό Κύκλο.

Η μάσκα του C3 X αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του νέου C3, ενώ το πίσω μέρος θα διαθέτει μία εσάνς liftback μοντέλο, σαν αυτή του C4 X. Επίσης, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος πρόκειται να είναι αυξημένη, συγκριτικά με τα παραπάνω μοντέλα, ενώ το συνολικό ντιζάιν θα είναι πιο αιχμηρό.

Στο εσωτερικό, αναμένουμε το ταμπλό να είναι ίδιο με του νέου C3 με μία «ελεύθερη» οθόνη infotainment 10 ιντσών που θα βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό.

Το Citroen C3 X είναι σίγουρα εξελιγμένο και κατασκευασμένο πάνω στην ήδη δοκιμασμένη αρχιτεκτονική CMP, ενώ η βασική έκδοση θα είναι αυτή με τον τρικύλινδρο κινητήρα PureTech των 1,2 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους. Η Citroen θα δώσει την επιλογή σε αυτήν την έκδοση, είτε για μηχανικό είτε για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η επίσημη παρουσίαση του Citroen C3 X αναμένεται στα μέσα του 2024, αργότερα δηλαδή από όταν το προόριζε η γαλλική εταιρεία, ενώ η χρονική στιγμή που θα λανσαριστεί σε Ινδία και Ν. Αμερική ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης