Η Yamaha ξεσηκώνει τη μικροκινητικότητα

Η Yamaha ξεσηκώνει τη μικροκινητικότητα

Η Yamaha ετοιμάζει μια σειρά από χρηστικά ηλεκτρικά οχήματα που αποδεικνύουν τις προοπτικές της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας

Yamaha_miromobility
Η Yamaha δουλεύει εδώ και καιρό πάνω σε μια ενιαία πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας επόμενης γενιάς. Αυτή η πλατφόρμα πλέον είναι έτοιμη και η Yamaha τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του Tokyo Auto Salon θα αποκαλύψει τα επτά πρώτα της μοντέλα.
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει οχήματα με βασικό χαρακτηριστικό την ηλεκτροκίνηση, τις χαμηλές ταχύτητες, την ευελιξία και τη χρηστικότητα. Δεν περιορίζονται μόνο στην ιδιωτική χρήση, αλλά υπάρχουν και οχήματα για επαγγελματικές δραστηριότητες διανομής και αθλητικές δραστηριότητες μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού.
Ένα από τα επτά βασικά οχήματα είναι το Concept 310. Πρόκειται για ένα διθέσιο golf buggy, μικρό σε διαστάσεις το οποίο διαθέτει αεραναρτήσεις, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η κίνηση μεταφέρεται μέσω ενός κεντρικού άξονα στους τροχούς. Στην ίδια φιλοσοφία, αλλά με πιο fun χαρακτήρα είναι το Concept 580 που μοιάζει περισσότερο με buggy, ενώ με πιο επαγγελματική προσέγγιση έρχεται το Concept 451 με μεγάλο χώρο αποθήκευσης, ελαστικά διπλής χρήσης και θέση μόνο για τον οδηγό. Το πιο φουτουριστικό όχημα από τα επτά που θα παρουσιαστούν στο Τόκιο είναι το Concept 160. Η εταιρεία το ονομάζει Urban Flare και πρόκειται για ένα μονοθέσιο nanocar το οποίο θα προσφέρει μια διαφορετική και σίγουρα στιλάτη λύση αστικής μετακίνησης.
Κλείσιμο
Η Yamaha ασχολήθηκε και με τα cargo e-bikes φέρνοντας στο προσκήνιο το Concept 294 που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Sony και τη Futuba Furniture. Τέλος, υπάρχει και ένα όχημα εμπνευσμένο από την αγωνιστική ιστορία της Yamaha στις μοτοσικλέτες το Concept 628. Το Tokyo Auto Salon πραγματοποιείται 12 με 14 Ιανουαρίου και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα κομμάτι από το μέλλον της κινητικότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης