Το ανατρεπτικό τρίκυκλο της Yamaha

Το ανατρεπτικό τρίκυκλο της Yamaha

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο η Yamaha θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο τρίτροχο που θα αποτυπώνει το όραμα της εταιρίας για μια νέα πτυχή κινητικότητας

Yamaha_Tricera__3_
Φέτος το περίφημο Tokyo Motor Show έχει αλλάξει ονομασία και ονομάζεται πλέον Japan Mobility Show δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στροφή προς μια νέα γενιά οχημάτων μετακίνησης. Στη συγκεκριμένη έκθεση έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολλά φουτουριστικά σχέδια και μελλοντικά projects από τους Ιάπωνες κατασκευαστές και το 2023 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.
Η Yamaha για παράδειγμα έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο για το Japan Mobility Show. Πρόκειται για το Tricera, ένα τρίτροχο αυτοκίνητο το οποίο αποτελείται από δύο τροχούς εμπρός και έναν τροχό πίσω. Η δομή του μοιάζει με τα τρίτροχα της Morgan και της Polaris έχοντας όμως μια σαφώς πιο φουτουριστική σχεδιαστική προσέγγιση και μεγαλύτερο μέγεθος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά για τον κινητήρα ή το σύστημα μετάδοσης δεν έχουν γίνει γνωστά για το τρίτροχο. Εκείνο όμως που έγινε γνωστό είναι ότι εκτός από τους εμπρός τροχούς μπορεί να στρίψει και ο πίσω τροχός κάτι που σημαίνει πως μιλάμε για ένα όχημα με εξαιρετική ευελιξία. Το Tricera είναι καθαρά διθέσιο και διαθέτει ένα μελετημένο σύστημα προστασίας από τον αέρα που επιτρέπει στους επιβάτες να μετακινηθούν χωρίς τη χρήση κράνους.
Κλείσιμο
Εκτός από το Tricera, η Yamaha θα παρουσιάσει στην Ιαπωνία το ηλεκτρικό της σπορ δίκυκλο Motoroid2 και μια τρίτροχη μοτοσικλέτα με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ίσως όμως το πιο σημαντικό όχημα που θα δείξει στο κοινό η Yamaha είναι ένα buggy που κινείται με υδρογόνο. Πρόκειται για το γνωστό YXZ1000R το οποίο τροφοδοτείται με υδρογόνο και διατηρεί τις εκρηκτικές επιδόσεις του μηδενίζοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης