Ακόμα ισχυρότερο το Skoda Enyaq RS iV

Ακόμα ισχυρότερο το Skoda Enyaq RS iV

Η Skoda αναβαθμίζει τόσο σε ισχύ, όσο και σε αυτονομία το ηλεκτρικό Enyaq RS iV.

231004124232_Skoda-Enyaq-iV-RS_II

Ως γνωστόν, το λογότυπο RS στα μοντέλα της Skoda φανερώνει την σπορ έκδοση του μοντέλου στο οποίο υπάρχει, μια ιστορία που ξεκίνησε το 1974 και συνεχίζεται έως και σήμερα στα ηλεκτρικά Enyaq RS iV και Enyaq Coupe RS iV.

Να αναφέρουμε ότι η ισχυρότερη έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου απέδιδε 299 ίππους, καθώς οι άνθρωποι της Skoda προχώρησαν στην βελτίωση της ισχύος, ώστε να το κάνουν ακόμα ταχύτερο και να αναβαθμίσουν την συνολική εικόνα του.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, τα Enyaq RS iV και Enyaq Coupe RS iV θα αποδίδουν πλέον 340 ίππους, ενώ μία ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά τις μπαταρίες, οι οποίες θα μπορούν να φορτίζουν σε ταχυφορτιστή 175 kW, ενώ στο τωρινό μοντέλο η μέγιστη ισχύς του ήταν 135 kW.

Σύμφωνα με τη Skoda, χάρη στον ισχυρότερο ταχυφορτιστή οι συσσωρευτές του θα μπορούν να πληρωθούν με ενέργεια από το 10%-80% σε 28 λεπτά της ώρας, από τα 36 λεπτά που ήταν ως τώρα.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, εκτός από την αύξηση της μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος αυξήθηκε και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία η οποία πλέον φτάνει τα 547 χλμ., από τα 522 χλμ. του απερχόμενου μοντέλου.

Φυσικά, η αυξημένη ιπποδύναμη κάνει το Enyaq RS iV να είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση από στάση, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται τώρα 5,5 δευτερόλεπτα, έναντι των 6,5 δευτερολέπτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης