Ανανέωση για την Bentley Bentayga

Ανανέωση για την Bentley Bentayga

Ο Βρετανός κατασκευαστής ανανεώνει την Bentayga, με σημαντική απουσία τον θρυλικό κινητήρα W12.

230927124912_bentley-bentayaga-facelift1

Η δεύτερη γενιά της Bentayga ανανεώθηκε, με την Bentley να αποσύρει την αιχμή του δόρατος στη γκάμα των κινητήρων, βλέπε W12, προωθώντας κυρίως την ηλεκτρική έκδοση, προσαρμοσμένη στις τάσεις της εποχής.

Το συγκεκριμένο μοτέρ πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή του τον Απρίλιο του 2024, ενώ πέραν της Bentayga αποτελούσε αιχμή του δόρατος στις εκδόσεις Speed των Continental GT και Flying SpurΜε αυτά τα δεδομένα, η Bentayga θα πρέπει να αρκεστεί στο V6 PHEV με τους 443 ίππους και τον bi-turbo V8 με τους 542 ίππους.

Η προαναγγελία του «αποχαιρετισμού» του εμβληματικού κινητήρα έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Από εκεί και πέρα, η Bentayga ανανεώνεται σημαντικά και αισθητικά. Στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι οι ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, η πτερωτή μάσκα ψυγείου σε στιλ Azure, τα αεριζόμενα σετ μασάζ με 15 επιλογές χρωμάτων για το δέρμα και τα τρία ανοιχτά φινιρίσματα καπλαμά ξύλου.

Τα αεροπορικά καθίσματα είναι σε θέση να εφαρμόσουν 177 μεμονωμένες αλλαγές, σε έξι πλήρως ανεξάρτητες ζώνες πίεσης, εντός τριών ωρών, σε μια προσπάθεια να μειώσουν την κούραση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού χρησιμοποιούν δεδομένα χάρτη, για να αναγνωρίσουν πότε το αυτοκίνητο μπαίνει σε σήραγγα, όπου αναμένεται υψηλότερο επίπεδο ρύπανσης και μεταβαίνει στη λειτουργία ανακυκλοφορίας 10 δευτερόλεπτα πριν και πίσω στη λειτουργία καθαρού αέρα 20 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο.

Η καμπίνα της Bentayga είναι πλέον πιο βιώσιμη, με 100% ανακυκλωμένα πατάκια νάιλον.

Το τηλεχειριζόμενο παρκάρισμα μέσω smartphone, το οποίο περιλαμβάνεται στο πακέτο Intelligent Park Assist, είναι πλέον διαθέσιμο και για τη Bentayga, όπως ισχύει εδώ και χρόνια στα μοντέλα BMW και Mercedes-Benz.

Ένα σύστημα κάμερας 3D Surround View θα κάνει τους ελιγμούς σε στενούς χώρους λιγότερο περίπλοκους και ένα νέο ηχοσύστημα της Bang & Olufsen εγγυάται για την υψηλή ποιότητα ήχου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης