Συνεργασία BMW, Ford και Honda με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Συνεργασία BMW, Ford και Honda με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση οι BMW, Ford και Honda προχωρούν στην ίδρυση της εταιρίας ChargeScape η οποία θα ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ChargeScape__3_
Η ChargeScape θα είναι η εταιρία που θα προκύψει από την συνεργασία των BMW, Ford και Honda έχοντας ως στόχο να τις βοηθήσει να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες μέσω των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους στο άμεσο μέλλον. Ποιο θα είναι το αντικείμενο της ChargeScape; Η δημιουργία συστημάτων «V2G» («Vehicle To Grid») τα οποία θα ενσωματώνονται στα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλα των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Χάρη στο σύστημα, θα υπάρχει η δυνατότητα ένα αυτοκίνητο αυτής της τεχνολογίας να επιστρέφει μέρος της ενέργειας (που υπάρχει στις μπαταρίες του) στο δημόσιο δίκτυο χαμηλής τάσης, τροφοδοτώντας με ρεύμα τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές μιας οικίας, για παράδειγμα.
Αρχικά, η ChargeScape θα δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, εκεί όπου ανακοινώθηκε η ίδρυσή της. Ο Μπιλ Κράιντερ, επικεφαλής του Τμήματος Φόρτισης και Παροχής Υπηρεσιών Ενέργειας της Ford, δήλωσε σχετικά: «Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορούν να παρέχουν μια ολοκαίνουργια δυνατότητα ωφέλειας προς τους πελάτες, χάρη στην οποία μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και ταυτόχρονα να υποστηρίζουν την αντοχή του δημόσιου δίκτυο, αυξάνοντας και τη χρήση ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές».
Εκπρόσωπος της Honda Αμερικής αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια των τριών εταιρειών λέγοντας: «Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιταχύνουν (την προσπάθειά τους) προς ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον χρειάζεται να βρούμε λύσεις, όπως η ChargeScape. Έτσι, οι μέτοχοι θα μπορούν να συνεργαστούν για το καλό των πελατών μας, της κοινωνίας και του βιομηχανικού κλάδου μας, επιτρέποντας μεγαλύτερη δυνατότητα χρήσης της ανανεώσιμης ενέργειας από το όχημά μας».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα στελέχη των BMW, Ford και Honda αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ιδρύσουν την ChargeScape επειδή η αύξηση πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σημαίνει ότι απαιτείται μεγαλύτερη ενέργεια για τη φόρτισή του. Η δυνατότητα διασύνδεσης ενός οχήματος με το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας μειώνει (στο μέτρο του δυνατού) την πρωτογενή ανάγκη παραγωγής, για την εν γένει χρήση της, αυξάνοντας την αντοχή του δικτύου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης