Το Tesla Model S Plaid κατακτά το Nurburgring

Το Tesla Model S Plaid κατακτά το Nurburgring

Το Model S Plaid, ίσως το κορυφαίο μοντέλο της Tesla σημειώσε έναν εντυπωσιακό χρόνο στη διάσημη πίστα του Nürburgring.

230606144009_tesla-nurburgring-rekor-1000-2

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ πετάει για ακόμα μία φορά το γάντι στην Porsche καθώς κατάφερε να δημιουργήσει ένα επίσημο ρεκόρ στο Nürburgring, στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Tom Schwister πίσω από το τιμόνι του αναβαθμισμένου Model S Plaid «έγραψε» τον εκπληκτικό χρόνο 7 λεπτών και 25,231 δευτερολέπτων, ξεπερνώντας κατά οκτώ δευτερόλεπτα τον χρόνο της Porsche Taycan Turbo S.

Το Model S Plaid που κατέγραψε το ρεκόρ, βασισμένο στο ισχυρό ηλεκτρικό σεντάν των 1.020 ίππων και βάρους 2.265 κιλών, ήταν εξοπλισμένο με το πακέτο Track Pack.

Το Track Pack προσφέρει αρκετές αναβαθμίσεις, όπως σφυρήλατες ζάντες Zero-G, εφοδιασμένες με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supercar 3R σε διαστάσεις 285/35-20 (εμπρός) και 305/30-20 (πίσω). Επιπλέον, το πακέτο περιλαμβάνει ένα σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων με δίσκους καρβιδίου άνθρακα-πυριτίου διαμέτρου 410 χλστ. σε όλους τους τροχούς.

Το Plaid έχει επιπρόσθετα νέες σφυρήλατες δαγκάνες με έξι έμβολα εμπρός και τέσσερα έμβολα πίσω. Μια αναβάθμιση του λογισμικού του Model S Plaid αύξησε περαιτέρω την τελική του ταχύτητα από 280 σε 322 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα παραμένει αμετάβλητη.

Ο γύρος ρεκόρ στο Nürburgring-Nordschleife αναδεικνύει τις εξαιρετικές επιδόσεις του Model S Plaid, εδραιώνοντας τη θέση της Tesla ως πρωτοπόρου στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Μασκ είναι αναμφίβολα υπερήφανος που ξεπέρασε την Porsche στο «γήπεδό» της, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω την κυριαρχία της Tesla στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης