Η Continental επενδύει στην ανακύκλωση

Η Continental επενδύει στην ανακύκλωση

Το περιβαλλοντικό στοίχημα της Continental για το άμεσο μέλλον αφορά την αποκλειστική χρήση ανακυκλωμένων υλικών για την παραγωγή των ελαστικών της.

Continental_Sustainable_Tires__2_
Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως, η Continental έχει προϊόντικό στόχο την παραγωγή από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά. Με πλαστικά μπουκάλια, πικραλίδες και φλοιούς ρυζιού, η Continental θα συνθέτει το μίγμα μαζί με καουτσούκ, προκειμένου να κατασκευάζει τα ελαστικά για τα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας στο άμεσο μέλλον. Ο στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρνει το 100% της παραγωγής της, να προκύπτει από βιώσιμο μίγμα στο οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό του θα αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά.
Το φυσικό καουτσούκ προέρχεται από συγκεκριμένα δέντρα και θα συνεχίσει να αποτελεί αναντικατάστατο συστατικό για την παραγωγή ελαστικών στο μέλλον. Ωστόσο, θα συμπληρωθεί από άλλους φυτικούς πόρους, όπως οι πικραλίδες, οι οποίες είναι επίσης πηγή καουτσούκ. Οι φλοιοί κόκκων ρυζιού, μπορούν να υποκαταστήσουν το πυρίτιο που επίσης χρησιμοποιείται στην κατασκευή ελαστικών.
Η Continental υπερθεματίζοντας στη διάθεση για χρήση ανακυκλωμένων υλικών, δίνει και ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, λέγοντας πως από 9 έως 15 (αναλόγως του μεγέθους τους) πλαστικά μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραχθεί το πλευρικό πλέγμα ενίσχυσης για ένα ελαστικό. Έτσι μπορεί να αντικατασταθεί ο πολυεστέρας που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται για τον ίδιο λόγο.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών θα είναι ελαστικά κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα ή βιώσιμα υλικά. Σήμερα, σύμφωνα με την Continental, τέτοια υλικά αντιπροσωπεύουν ήδη το 15 με 20 τοις εκατό των σύγχρονων ελαστικών και για να φτάσει το ποσοστό αυτό να καλύπτει το σύνολο της παραγωγής, θα χρειαστεί εξέλιξη που θα διαρκέσει περίπου 20 χρόνια από σήμερα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης