Η Alpina B5 GT Limited Edition

Η Alpina B5 GT Limited Edition

Η Alpina φύλαγε πράγματι το καλύτερο για το τέλος της τρέχουσας 5άρας. Και κυριολεκτικά «ζαλίζει» με τις επιδόσεις της...

230124110030_alpina_b5_3
Η Alpina αποφάσισε να βγάλει ότι πιο δυνατό έχει παρουσιάσει ποτέ με το αμάξωμα της 5άρας. 

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι η B5 GT και μάλιστα σε Limited Edition, καθώς θα κατασκευαστούν μόλις 250 κομμάτια, σε έκδοση sedan αλλά και station wagon.


O κινητήρας είναι ο κλασικός V8 των 4,4 λίτρων που έχει δεχθεί αρκετές περιποιήσεις ώστε η ισχύς του να φθάσει στα 635 άλογα και η ροπή τα 850 Nm.

Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με το 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα (3,6 για την έκδοση Touring) ενώ η τελική ταχύτητα είναι εκπληκτική για οικογενειακό αυτοκίνητο, αγγίζοντας τα 330 χλμ/ώρα (ή 322 χλμ/ώρα για την Touring).

Όλα αυτά συνδυάζονται με μία πιο έντονη ηχητική υπόκρουση χάρη στην νέα εξάτμιση με τετραπλό τελικό το οποίο κατασκευάζεται από τιτάνιο και είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα.

Εκτός από τον κινητήρα έχουν υπάρξει επεμβάσεις στις ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης και στην ανάρτηση, η οποία είναι χαμηλωμένη για ακόμα καλύτερη κατανομή του βάρους. Τα φρένα είναι της Brembo με μεγάλους διάτρητους αεριζόμενους δίσκους των 395 χιλιοστών εμπρός και 398 χιλιοστών πίσω.

Οπτικά, η περιορισμένη έκδοση δεν διαφέρει από τη νορμάλ Β5, με το αεροδυναμικό πακέτο να περιλαμβάνει νέο εμπρός προφυλακτήρα και ένα μεγαλύτερο splitter. ΟΙ ζάντες είναι των 20 ιντσών σε κλασικό σχέδιο της Alpina και με το όνομα B5 GT χαραγμένο επάνω τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης