Άλμα της Lamborghini στις πωλήσεις

Άλμα της Lamborghini στις πωλήσεις

Οι πωλήσεις της Lamborghini ξεπέρασαν παρακαλώ εκείνες της Countach στα 16 χρόνια που έμεινε αυτή στην παραγωγή.

Lambo-sales-1
Η Lamborghini σημείωσε εμπορικά το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της, με παραπάνω από τις μισές να αφορούν σε εκδόσεις του SUV μοντέλου της, της Urus.

Η εταιρία πούλησε 2.539 οχήματα παγκοσμίως τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, καταγράφοντας το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της. Αυτή η εμπορική επίδοση, αντιστοιχεί σε αύξηση 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.


Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε και στα κέρδη της ιστορικής φίρμας. Σημειώστε πως οι συνολικές πωλήσεις του 2021, ανήλθαν σε 8.405 αυτοκίνητα– και ήταν επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της ιταλικής μάρκας.



«Έχουμε κάνει μια σταθερή αρχή σε μια χρονιά που θα φέρει νέες προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Stephan Winkelman, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini. «Κάθε μήνα οι παραγγελίες που λαμβάνουμε ξεπερνούν τη δυνατότητά μας για παραγωγή. Αυτή τη στιγμή έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να καλύψουμε άνετα περισσότερους από 12 μήνες παραγωγής». Η πλειοψηφία των πελατών επέλεξε να αγοράσει το SUV της Lamborghini και έτσι έφτασε η Urus να αποτελεί σχεδόν το 61% των πωλήσεων της μάρκας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 1.547 Urus, 844 Huracan και 148 Aventador η οποία σημειώνεται πως η παραγωγή της ολοκληρώνεται. Ο ενθουσιασμός για το μέλλον της Lamborghini, προκύπτει και από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Aventador, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους, ήταν περισσότερες από όσες σημείωσε η Countach όλα τα χρόνια (16) που είχε μείνει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης