City Transformer: Πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα πόλης από το Ισραήλ

City Transformer: Πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα πόλης από το Ισραήλ

Η ισραηλινή εταιρία City Transformer παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου ένα άκρως ενδιαφέρον μικρό ηλεκτρικό τετράτροχο με ικανότητα μεταβολής του μετατροχίου.

City_Transformer
Τα παραδείγματα start-up εταιριών με άκρως πρωτοποριακές ιδέες δεν είναι κάτι σπάνιο και αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση της City Transformer από το Τελ Αβίβ και το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρουσίασε στην IAA Mobility στο Μόναχο.
Το ομώνυμο αυτοκίνητο έχει μήκος 2,5 m με μεταξόνιο 1,8 m και πλάτος μόλις ενός μέτρου. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 88 km/h ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 180 km ενώ η φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας μπορεί να γίνει σε 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή.
Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι η ικανότητα να μεταβάλει τα μετατρόχια μεταξύ του 1m και του 1,4 m μέσω ειδικού μηχανισμού.

Με αυτό τον τρόπο συνδυάζει την σταθερότητα που δίνει το φαρδύ μετατρόχιο με την ευελιξία και την ευκολία στάθμευσης ακόμα και σε θέση για μηχανές όταν το μετατρόχιο μικραίνει.
Οι άνθρωποι της εταιρίας αναφέρουν πως πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα με δυνατότητα μεταβολής του πλάτους και της οδικής συμπεριφορά του, προσφέροντας έτσι μια ιδανική εμπειρία στάθμευσης και κυκλοφορίας εντός της πόλης.
Η χρωματική παλέτα του City Transformer απαρτίζεται από 4 επιλογές (Spacious White, Concrete Grey, Nimble Blue Metallic και Transformer Red). Οι εταιρία έχει ανοίξει την λίστα προπαραγγελιών με την αρχική τιμή του μοντέλου να έχει οριστεί στα 12.500 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης