Η Alfa Romeo 4C μετενσαρκώνεται σε πρωτότυπο Abarth

Η Alfa Romeo 4C μετενσαρκώνεται σε πρωτότυπο Abarth

Η Abarth παρουσίασε ένα one-off μοντέλο που εμπνέεται από το αγωνιστικό πρωτότυπο 1000 SP της δεκαετίας του ’60 και βασίζεται στην Alfa Romeo 4C.

Abarth_1000_SP_new
Τις τελευταίες δεκαετίες το όνομα της Abarth έχει συνδεθεί άρρηκτα με αυτό της Fiat ως η καθαρόαιμη σπορ έκφραση των ιταλικών μοντέλων, όμως τα θεμέλια του θρύλου της Abarth βρίσκονται στις αγωνιστικές δημιουργίες των δεκαετιών του ΄50 και ΄60 κατά τις οποίες η εταιρία έγινε γνωστή για τις διακρίσεις της με πρωτότυπα που είχαν κατά κύριο λόγο ως βάση μηχανικά μέρη από Fiat και Alfa Romeo.
Θέλοντας να τιμήσει αυτή την λαμπρή περίοδο η Abarth προχώρησε στη δημιουργία ενός one-off μοντέλου που αντλεί έμπνευση από το 1000 SP (Sport Prototypo) και είναι βασισμένο στην Alfa Romeo 4C Spider. Από το supercar τσέπης της Alfa είναι δανεισμένο το ανθρκονημάτινο μονοκόκ, η ανάρτηση με τα γόνατα MacPherson εμπρός και πίσω, καθώς και ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.750 cc με τους 240 PS.

Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις της 4C στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα πως το αυθεντικό 1000 SP ήταν πραγματικά μικροσκοπικό καθώς φαίνεται εξαιρετικά μικρό μπροστά στον σύγχρονο απόγονό του. Πάντως βλέπουμε πως υπάρχει μια σαφής αισθητική συγγένεια μεταξύ των δύο μοντέλων χάρη στην κατάλληλη διαμόρφωση του εμπρός μέρους με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, το μεγάλο κυρτό παρμπρίζ, και το ρολμπαρ πίσω από τον οδηγό. Ευτυχώς πάντως οι τεχνικοί της Abarth δεν χρειάστηκε να καταναλώσουν πολύ χρόνο για να πλησιάσουν τις καμπύλες της σιλουέτας του αυθεντικού 1000 SP καθώς και η σιλουέτα της 4C έχει μια αντίστοιχη προσέγγιση. Η Abarth δεν έχει προχωρήσει σε ανάλυση των προδιαγραφών αλλά πιθανότατα δεν έχουν γίνει μηχανολογικές αλλαγές σε σχέση με όσα γνωρίζουμε από την 4C η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις για την δυναμισμό και την αρτιότητα του οδηγικού της χαρακτήρα αλλά δυστυχώς ολοκλήρωσε τον κύκλο της το 2020 με τον τερματισμό της παραγωγής της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης