Η Αλήθεια Υπάρχει. Μόνο τα Ψέματα Εφευρίσκονται.
Σπύρος Λυκούδης

Σπύρος Λυκούδης

Η Αλήθεια Υπάρχει. Μόνο τα Ψέματα Εφευρίσκονται.

Λίγες ημέρες απομένουν για την ώρα της κάλπης.

Στο παλάτι της πολιτικής μας μνήμης τα περισσότερα δωμάτια είναι κενά. Δεν έχουμε αποθηκεύσει τις πληροφορίες που πρέπει να θυμούμαστε. Έχουμε ξεχάσει την περίοδο 2004-2009, του υπέρογκου δανεισμού, της καταναλωτικής κραιπάλης, της υπερδιόγκωσης και λεηλασίας του Δημοσίου, του πελατειακού και κομματικού κράτους, της χρεοκοπίας μας.

Έχουμε ξεχάσει «τα λεφτά υπάρχουν» και τις πρώτες αντι-μνημονιακές ασκήσεις των Ζαππείων. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί κι αυτός να σβήσει από την πρόσφατη μνήμη μας την καταστροφική του «αριστερή» διακυβέρνηση η οποία όχι μόνο τίποτα το αριστερό δεν είχε, αλλά έφερε κι ένα άλλο χείριστο Μνημόνιο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Κλείσιμο
Ο ανεμιστήρας της παραπλάνησης, της εξαπάτησης, ακόμη και της λασπολογίας, μπήκε σε λειτουργία.

Τώρα, ο κ. Σόϊμπλε έγινε και πάλι ο «αγαπημένος» μας εχθρός
κι εμείς οι «υπάλληλοί» του. Ο κ. Τσίπρας ως Διγενής «πάλεψε» τα ανήμερα θεριά. Τώρα, ξαναβγήκαν στον «αέρα» τα κατοχικά δάνεια. Τώρα, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχεις μόνο τους ψεκασμένους αλλά και τη «συμμορία της δραχμής» με την οποία «βρίσκονται ιδεολογικά πολύ κοντά». Τώρα, τις τράπεζες δεν τις έκλεισε ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας, αλλά κάποιοι άλλοι... Τώρα, ψηφίζουμε, λένε, «για πρωθυπουργό»! Για κυβέρνηση θα ψηφίσουμε; Για 2 βουλευτές παραπάνω που εκλιπαρεί ο κ. Τσίπρας κάνουμε εκλογές; Τα ευτράπελα δεν έχουν τέλος.

Τώρα, χωρίς ηθικές αναστολές, ο κ. Δραγασάκης μας υπόσχεται την κατάργηση της καλπονοθευτικής πριμοδότησης των 50 εδρών, αναμένοντας βέβαια επί του παρόντος να τις καρπωθεί. Ουδέν έπραξε ως κυβέρνηση, ούτε φυσικά ο κ. Λαφαζάνης, που τώρα κόπτεται περί αυτού.

Τώρα, τα πάντα στον στίβο του θεάματος από τους δύο μακιγιαρισμένους «πρωταγωνιστές» για να παραπλανήσουν, να υφαρπάξουν ψήφους για τις πολυθρόνες της εξουσίας. Ντροπή!

Αν καταβάλλουμε κάποιο κόπο για την αλήθεια τότε εύκολα θα απορρίψουμε αυτούς που δεν έχουν το πολιτικό θάρρος και ανάστημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον.

Αυτό, όμως, που μένει είναι οι πράξεις μας και μόνο. Αυτές μας χαρακτηρίζουν. Όχι τα λόγια, οι επιθυμίες και οι προθέσεις μας.

Στους πολίτες προσφέρεται σήμερα η μοναδική ευκαιρία να αποδοκιμάσουν έντονα με την ψήφο τους τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Αν πράγματι επιθυμούν γνήσιες και σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας μακράς πνοής, που θα βγάλουν τη χώρα από τα πολλαπλά της αδιέξοδα. Αν ειλικρινά έχουν πειστεί και στρέφονται προς τέτοιες κυβερνήσεις, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τότε η μόνη αποτελεσματική επιλογή τους είναι τα μεσαία φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα. Έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία του πρώτου κόμματος θα είναι πλαστή με την επαίσχυντη πριμοδότηση των 50 εδρών ακόμη και με διαφορά μιας ψήφου! Δεν θα έχει πραγματικό κοινωνικό έρεισμα. Το θέλουν; Το εγκρίνουν;

Εμείς, οι αριστεροί ΜΕΤΑρρυθμιστές, πιστεύουμε βαθιά σε μια Σύγχρονη, Προοδευτική, Ευρωπαϊκή και Μεταρρυθμιστική Αριστερά. Τέτοια Αριστερά έχει ανάγκη η χώρα, όχι την τσαβική, εθνολαϊκιστική του κ. Τσίπρα. Επιλέγουμε να δώσουμε την εκλογική μάχη και πάλι με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Ένα κίνημα για την Εργασία, την Παιδεία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, ένα κίνημα μεταρρυθμιστικό. Που δεν αίρει καμιά πολιτική αμαρτία του παρελθόντος, απώτερου και πρόσφατου. Που δεν σέρνει βαρίδια. Που έχει φρέσκες, δημιουργικές και αποτελεσματικές ιδέες και το ικανό πολιτικό προσωπικό για να συμβάλλει στη διακυβέρνηση της χώρας. Θέλει να εφαρμόσει τις προτάσεις του με σύνεση και ευθύνη. Δεν φοβάται να «λερώσει» τα χέρια του. Να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ μπορεί, πράγματι, να αποτελέσει το σταθερό πυλώνα και την καταλυτική προωθητική μεταρρυθμιστική δύναμη σε μια κυβέρνηση ευρύτερης κοινοβουλευτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας μακράς πνοής. Γι αυτό ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός. Δεν είναι για κανέναν δεδομένο. Δεν πρόκειται να συναινέσει σε ψεύτικες και προσχηματικές λύσεις που θα παρατείνουν τον κομματισμό και τα αδιέξοδα αντί να λύσουν τα ζωτικά, φλέγοντα και επείγοντα προβλήματα της χώρας. Αυτή είναι η δική του Υπόσχεση, το δικό του Συμβόλαιο Αλήθειας με τους πολίτες, κι όχι με «το λαό μας», ωσάν να υπάρχουν ιδιοκτήτες του λαού.

Γι αυτό, το κρίσιμο διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι η πρωτιά αλλά η ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων που μπορούν να επιβάλλουν και το πολιτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και τα ικανά άτομα για μια χρηστή και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα, οι υπεκφυγές και οι παρωχημένες ιδέες, οι παλαιοκομματικές πρακτικές στις οποίες διέπρεψε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην επτάμηνη κωμικοτραγική διακυβέρνησή  του, θα φέρουν και πάλι μπροστά μας το φάσμα του Grexit, χωρίς περιθώρια πλέον επιστροφής.

Είναι φανερό ότι πέρα από τις προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες που συνοδεύουν τους «πρωταγωνιστές» η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τη λύση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για κυβέρνηση και οφείλουν να σταθμίσουν  με αίσθημα ευθύνης  τι κυβέρνηση θέλουν.

Σε αυτή τη δραματική συγκυρία η ενίσχυση του διπολισμού και του δικομματισμού ίσως βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των αδιεξόδων και της παρακμής μας.
Γι αυτό
 
ΤΩΡΑ ΠΟΤΑΜΙ.

Όλους τους Άλλους τους Πληρώσαμε ακριβά.

Ο Σπύρος Λυκούδης είναι υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK