Λαϊκισμός εναντίον Λαϊκισμού
michalis_katrinis_blog

Μιχάλης Κατρίνης

Λαϊκισμός εναντίον Λαϊκισμού


Ολόκληρη η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ βασίστηκε στην “μείωση των φόρων”. Και μόλις ο κ. Μητσοτάκης εξασφάλισε εκλογικά μια διαφορά ασφαλείας, αναδύθηκαν ψήγματα αλήθειας: Καμία φορολογική ελάφρυνση για το 2019.

Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι όσο υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% και 2,2% η μείωση των φόρων είναι αμφίβολη. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πρόσφατα πως αν δεν πετύχει αυτοδυναμία θα αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες, ενώ μερικές εβδομάδες μετά, έθετε εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό, δηλώνοντας πως θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Οι πολιτικές παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να θυμίζουν επικίνδυνα τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στα μείζονα ζητήματα, στην οικονομία, την εργασία, τις κοινωνικές δομές, την εξωτερική πολιτική. Φτάνει να δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τη δικαιοσύνη, της οποίας τον έλεγχο ζητάει δημοσίως και με την ίδια αλαζονεία του δόγματος Πολάκη: “Έχουμε την εξουσία, άρα και τη δικαιοσύνη.”

Ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που έχει ξεσπάσει για την κατάληψη του κράτους γίνεται απροκάλυπτα και με όρους λαϊκισμού. Στις εκλογές του 2015 η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα ουτοπικό οικονομικό πλάνο. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για μη ρεαλιστικές προτάσεις που ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει να εφαρμοστούν.Ο λαϊκισμός επιστρέφει με άλλο πρόσωπο και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα με μόνους χαμένους τους πολίτες.

Η χώρα δεν αντέχει μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση Μητσοτάκη και μια αντιπολίτευση Σύριζα με πρακτικές Ρουβίκωνα. Οι πολίτες αξίζουν κάτι καλύτερο από αυτό που έχουν να τους προσφέρουν οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας.

Η επιλογή της λογικής και της ελπίδας είναι το Κίνημα Αλλαγής. Εμείς θα σταθούμε απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη για να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους της εργασίας, τους μικρομεσαίους . Για να εκφράσουμε ξανά τους δημοκρατικούς πολίτες που αναζητούν προοδευτικές λύσεις και προτάσεις

Και θα σταθούμε απέναντι στον κ. Τσίπρα που έχει το θράσος να αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον καπηλεύεται όταν οι δικοί του άνθρωποι ήταν αυτοί που οργάνωσαν το ''βρώμικο 89'' στοχεύοντας στην ηθική και πολιτική του εξόντωση. Η προσπάθεια λεηλασίας της δημοκρατικής παράταξης τελειώνει εδώ. Το Κίνημα Αλλαγής συναντά ξανά την μεγάλη ψυχή του ΠΑΣΟΚ, την κληρονομιά της προοδευτικής διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Μαζί με τους πολίτες θα χτίσουμε ξανά μια νέα και μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ