helakis01

Πλειστηριάζουν σπίτια, εκποιούν οράματα…

Γιώργος Χελάκης

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τις προϋποθέσεις για να πάρει τα 970 εκατ. ευρώ.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος τόνισε πως οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών συνεχίζονται και πως παραμένουν ανοικτά θέματα σε σχέση με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, τα οποία σχετίζονται κυρίως με τα επιχειρηματικά δάνεια. «Εγκειται στους θεσμούς να πουν αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Υπάρχει όμως, ακόμα λίγος χρόνος», κατέληξε ο αξιωματούχος. Ο χρόνος αφορά στην συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ που θα γίνει στις 5 Απριλίου. Να τι έγινε λίγο αργότερα: Οι κύριοι Τσακαλώτος και Δραγασάκης κινητοποιήθηκαν και άλλαξε η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά δάνεια. Από τα 130.000 ευρώ, πέφτει στα 100.000 ευρώ, το ποσό του επιχειρηματικού δανείου που μπορεί να υπαχθεί στις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η παρατήρηση έχει τη σημασία της ειδικά για εκείνους, ανάμεσά τους όλοι οι κυβερνητικοί, που διατείνονται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια δεν γίνεται να ξεχάσουμε ότι βγήκαμε αφού τα εφαρμόσαμε κατά γράμμα. Ότι η κυβέρνηση που θα τα καταργούσε με «ένα νόμο και ένα άρθρο», πρόσθεσε στα δυο πρώτα ένα τρίτο, υπογράφοντας και εφαρμόζοντας ό,τι της ζητήθηκε. Μας «έβγαλε» λοιπόν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα μας «έβγαζε» αν προλάβαινε, η κυβέρνηση των Σαμαρά- Βενιζέλου. Τώρα που είμαστε «απέξω» για να πάρουμε τα λεφτά που προκύπτουν από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή λεφτά που μας ανήκουν, πρέπει να υπογράψουμε ακόμα και για τριάντα χιλιάδες ευρώ. Εχει σημασία αν μέχρι το καλοκαίρι τα λέγαμε μνημόνια και τώρα το λέμε επιτήρηση; Ο ίδιος ο κύριος Τσακαλώτος μιλώντας στην Βουλή, δήλωσε ότι η μείωση του ύψους των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων είναι πολύ σημαντική γιατί μετά από αυτό θα έχουμε το πράσινο φως από τον SSM και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Να μην μείνουμε όμως, σε δικές μας εκτιμήσεις σχετικά με την ουσία των ρυθμίσεων που διαδέχονται το νόμο Κατσέλη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στην Βουλή, η κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, εκτίμησε ότι στις νέες ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν περίπου 150.000 δανειολήπτες. Δηλαδή μόλις το 30% των δανειοληπτών που κάλυπτε ο νόμος Κατσέλη. Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατέθεσαν ότι τώρα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το όριο επιβίωσης του δανειολήπτη. Με άλλα λόγια δεν ορίζεται ένα εύλογο εισόδημα που θα πρέπει να έχει ο δανειολήπτης προκειμένου να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα της οικογένειάς του και να επιβιώνει. Ολα τα καταλάβαμε. Οι θεσμοί που έφυγαν για να μείνουν είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες αυτής της αποικίας δημόσιου χρέους και ληξιπρόθεσμων ιδιωτικών δανείων. Οι κυβερνήσεις δεν έχουν παρά έναν διαμεσολαβητικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να πάρουν καμιά πρωτοβουλία που να θίγει τα συμφέροντα των τραπεζών. Το πολύ-πολύ να βγαίνει ο κ. Πολάκης και να… αλυχτάει κατά του κ. Στουρνάρα.

Με την ψήφιση της (μη) ρύθμισης αρχίζει ένα μπαράζ πλειστηριασμών για εκείνους τους δανειολήπτες που δεν χωρούν πια στο νέο καθεστώς «προστασίας» της πρώτης κατοικίας. Αν πράγματι το ποσοστό των «στρατηγικών κακοπληρωτών» είναι περίπου στο 25% όπως δήλωσε στην Βουλή ο κ. Δραγασάκης, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τους υπόλοιπους που αδυνατούν να πληρώσουν και δεν περιλαμβάνονται στην μειοψηφία όσων καλύπτονται από τις νέες (μη ) ρυθμίσεις. Οσα συμβαίνουν χρόνια τώρα στην Ισπανία θα τα δούμε και στην Ελλάδα επί το αγριότερο μέχρι να «εξυγιάνουν» οι τράπεζες τα χαρτοφυλάκια τους. Το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας είναι ένα ακόμα παραμύθι των επιτελών του Μαξίμου που –ίσως- πείθει μέρος του κομματικού ακροατηρίου αλλά δεν στέκει σε σοβαρή συζήτηση. Πρόκειται για μια ακόμα μια κυβέρνηση υποτελών που διαμεσολαβούν ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τον κρατικό μηχανισμό ως ιμάντες μεταβίβασης. Θεωρούν όμως, ότι δικαιούνται να ζητούν από τους πολίτες να τους ανανεώσουν την εντολή. Με άλλα λόγια, ζητούν να τους κρατήσουν στις κυβερνητικές καρέκλες που κάποτε (υποτίθεται) ήταν το μέσο και τώρα έγιναν (αυτο)σκοπός…

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Σήμερα είναι η 30-03-2019, Σε 56 ημέρες, (8 εβδομάδες)...

Θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Συριζαίοι, μετράτε μέρες...

Μαθηματικά βέβαιη η συντριβή του Σύριζα.

Για όποιον δεν εθελοτυφλεί τα πολιτικά πράγματα είναι σαφή. Σε 56 ημέρες θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, (σύμφωνα με τις 369 δημοσκοπήσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν τους τελευταίους 38 μήνες) και δεύτερο κόμμα θα είναι ο Σύριζα. Εκείνο που πλέον αναζητείται είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον Σύριζα. Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η διαφορά υπολογίζεται ως 10,595 %, (Rass την 28-03-2019), ως 12,2%, (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 29-03-2019), ως 8,52 %, (ALCO, την 27-03-2019), ως 10,778 %, (Pulse, την 28-03-2019) και ως 12,265 %, (Metron Analysis, την 23-03-2019). Ο ίδιος θα λάβω τον μέσο όρο των πέντε αυτών δημοσκοπήσεων, δηλαδή το (10,595 % + 12, 2 % + 8,52 % + 10,778 % + 12,265 %)/5 = 10,871 % Συμπέρασμα ο Σύριζα θα συντριβεί από τη Νέα Δημοκρατία, στις ευρωεκλογές.

Σοφια

Το θέμα ειναι να εξαφανιστούν οι ναζί νά μείνουν με 2%

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...μάστορα,τι είδους οράματα είχαν;Και οι άρρωστοι έχουν οράματα,αλλά αυτοί πάνε σε ειδικό γιατρό για να τους κάνει καλά.Και καμιά φορά,τους φοράνε και λευκό πουκάμισο με τα μανίκια να δένουν πίσω...

Μητσαρας

Δεν ξέρω τι παίζει με τις δημοσκοπήσεις, αλλά αν αληθεύουν, θα πρέπει αυτός ο λαός να έχει πολύ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟ αδελφέ μου για να ξαναψηφίσει αυτούς που τον καταλήστεψαν και του επέβαλαν δέκα χρόνια λιτότητα! Ειδικά την ΝΔ του Κυριάκου που δεν κρύβει και τα σκληρά νεοφιλελεύθερα ιδεώδη της, τα οποία θα φέρουν την εργασιακή ζούγκλα του μεσαίωνα...

Ενώ τώρα το εργασιακό περιβάλλον

Είναι παράδεισος..άσε μας ρε τρολάκι του Σϋριζα, που αν είχατε τσίπα φιλότιμο θα είχατε κάνει χαρακίρι..

12,265 % η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα.

Την 23-03-2019 δημοσιεύθηκε στο "Βήμα", δημοσκόπηση της Metron Analysis, Tο ζητούμενο των ευρωεκλογών είναι η διαφορά με την οποία θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία τον Σύριζα. Ιδού τα στοιχεία: Διαφορά στο μέγεθος: "πρόθεση ψήφου επί όλων των απαντήσεων" 9,1 %, (με 7,6 % Αποχή, 3,6 % Άκυρο/Λευκό και 13,8 %, Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντούν). Διαφορά στο μέγεθος: "πρόθεση ψήφου επί όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν" 9,957 %, (με 3,896 % Άκυρο/Λευκό και 14,935 % Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντούν). Διαφορά στο μέγεθος: "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, όσων προσήλθαν να ψηφίσουν" 10,359 %, (με 15,540 % Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντούν). Διαφορά στο τελικό μέγεθος: "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων όσων προσήλθαν να ψηφίσουν, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων" 12,265 %, (με τελικά ποσοστά ψήφου: Νέα Δημοκρατία 36,131 %, Σύριζα 23,866 %).

Νίκος

Ο σχολιαστης "Δημοσκόπηση της πλάκας" πιο κάτω μας ανέλυσε τα 'παρατράγουδα "της εν λόγω δημοσκοπησης..

Σημερινή δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: 12,2 % η διαφορά...

Σήμερα, 29-03-2019, ανακοινώθηκε δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 36.1 %, Σύριζα 23,9 %, Κίνημα Αλλαγής 7,7 %, Χρυσή Αυγή 7,1 % και ΚΚΕ 6,4 %. Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα είναι 12,2 %.

Κλαίνε τα συριζόπουλα, ...

Μοιρολογάνε οι συριζοπούλες!

Μίνα

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λαμβάνει υπόψιν τις δημοσκοπησεις της κάθε χωρας, δεν κανει δημοσκοπησεις το ιδιο! Οπως ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ αναφέρεις.. Οποτε λαμβάνει υπόψιν τις εδω μουφα δημοσκοπησεις! Και το σχολιο "Δημοσκοπησεις της πλάκας" εξηγεί λεπτομερώς γιατί τις λεω έτσι! Και λογω Χ. Α και της "Ελληνικής λυσης" που αρπάζουν ψήφους απο τη ΝΔ, το ΤΑΒΑΝΙ της είναι το 30%... 36 μόνο στις δημοσκοπησεις της πλάκας!

κοινος νους

οχι θα πληρωνουμε εμεις τα ''οραματα'' του καθε ηλιθιου που πηγε και εγινε πελατης-θυμα των μαγαζιων του στουρναρα...ασε ρε μαστορα!

200 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΦΕΣΙ

Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται σε υπερχρεωμένα κομματα να διεκδικούν την διακυβέρνηση της χωρας! Οταν στην ΝΔ δεν μπορούν να διαχειριστουν τα οικονομικά του κομματος τους και "χρωστάνε και της Μιχαλους", πώς θα αναλάβουν τα οικονομικά μιας Χωρας??

Αναλυσις με το μέτρον!

Στις 4 /9/2015 δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για λογαριασμό της εφημερίδας 'παραπολιτικά'. : ΝΔ: 24% ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%! Στις 11/9/2015 δημοσκοπηση της METRON ANALYSIS για τα 'Παραπολιτικα' ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 24,7%. Στις 17-9-2015 εταιρία METRON ANALYSIS ξανά για τα 'Παραπολιτικα'. Η ΝΔ 31,9% ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%! Στις 18/9/2015 METRON ANALYSIS για λογαριασμό του ΑΝΤ1 : Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%.!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία