Τσίπρας: Εθνικοποιήσεις για μεγαλύτερα... ταμεία
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Τσίπρας: Εθνικοποιήσεις για μεγαλύτερα... ταμεία

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε λεφτά δίχως Μνημόνιο και αφού έκλεισε τις Τράπεζες υπέγραψε μέσα σε 17 ώρες το Μνημόνιο.

Τώρα με το “Μένουμε όρθιοι ΙΙ” ξεπέρασε τον εαυτό του. ¨Αφησε το “λεφτόδεντρο” και με την βοήθεια συμβούλων ανακάλυψε τον Mίλτον Φρίντμαν και τα λεφτά απο το... ελικόπτερο. Μέχρι εδω καλά. Ο χρόνος της καραντίνας του ήταν αποδοτικός αφού ανακάλυψε τα λεφτά απο το ελικόπτερο. Αμέσως, μετά, όμως, αποκαλύφθηκε ο στόχος του.

Ανακεφαλαιοποίηση εταιρειών κατά το πρότυπο των Τραπεζών, επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο και απευθείας εθνικοποίηση είναι οι τρείς άξονες του Σύριζα.

Για να καταλαβαινόμαστε λ.χ θα ήθελε έναν Εθνικό αερομεταφορέα στην θέση της Aegean. Ολα πίσω στο κράτος. Αλλά σε ποιό κράτος ; Σ αυτό που χρησιμοποίησε μέχρι και τους θεσμούς, όπως την Δικαιοσύνη ; Σ αυτό που καλούσε τους επιχειρηματίες για υπόθεση τους με….

“Βιβλιοθήκες” ; Η αντίδραση της αριστεράς μετά τον ιό ήταν μια και καθολική. Nα επιστρέψει στο κράτος ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς, για να γίνονται διορισμοί, να γίνονται υπεξαιρέσεις και να υπάρχει μια αρχή : η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς που θα μοιράζει τα ξεροκόμματα στην νομενκλατούρα. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί τα λεφτά στο πορτμπαγκάζ του Μανώλη Πετσίτη και οι τυχεροί υπόλοιποι τους μισθούς του μεγάλου κράτους. Οι πιο άτυχοι θα έχουν τα επιδόματα. Μ άλλα λόγια, τώρα προβάλλουν την λύση της εθνικοποίησης ώστε να υπάρχουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία.

Δυστυχώς,για τον Αλέξη υπάρχουν και τα Coco’s ( Contigent Convertibles Bonds ), που χρησιμοποιούνται στις τράπεζες. Oι εταιρείες λαμβάνουν την κρατική ενίσχυση, κι αν δεν πληρώσουν τους τόκους του ομόλογου, τότε και μόνο τότε μετατρέπονται τα ομόλογα σε μετοχές. Μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται να μπει σε οικειοθελή καραντίνα για να μάθει και τα CoCo’s.

Υ. Γ Ειλικρινώς δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια προσβολή νεκρού χρησιμοποιώντας αισχρά δημοσίευματα. ( Ανδρεάς Βγενόπουλος ) H αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών είναι επιβεβλημένη σ αυτές τις περιπτώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK