Αϊ σιχτίρ από εδώ!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αϊ σιχτίρ από εδώ!

Ελάτε τώρα στη θέση ενός απλού, καθημερινού, ταλαιπωρημένου, τρομοκρατημένου συμπολίτη μας. Που ούτε διαθέσιμο χρόνο έχει, ούτε τα κατάλληλα εργαλεία διαθέτει ώστε να επεξεργάζεται τις χιλιάδες πληροφορίες που δέχεται. Κάποιος από τα εκατομμύρια. Που διαβάζει και ακούει όλες αυτές τις δηλώσεις, τις επιθέσεις, τις κατηγορίες και τις έρπουσες υποψίες.

Οτι, δηλαδή, κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες -που δεν κατονομάζονται- παρέα με το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά επιχειρούν να δωροδοκήσουν «ανεξάρτητους» βουλευτές. Ωστε τον Φεβρουάριο να υπερψηφιστεί ο προτεινόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας. Και η κυβέρνηση να ξεγλιστρήσει από τον Γολγοθά μιας πιθανής εκλογικής πανωλεθρίας!

Οτι δηλαδή μπόλικες τροπολογίες μοιάζουν με φωτογραφικές χαριστικές πράξεις. Υπέρ κάποιων καταχρεωμένων μεγαλοκαρχαριών. Που σημαίνει ότι από τη μία η κυβέρνηση καταληστεύει, φορολογικά, τους απλούς πολίτες. Και από την άλλη χαρίζει δισεκατομμύρια σε διαπλεκόμενους και κρατικοδίαιτους καπιταλίστες!

Οτι η κυβέρνηση, σε έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου υποσχέσεων και προεκλογικών εξαγγελιών, με αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από το «πρόγραμμα». Δηλαδή να «διώξει» την τρόικα. Δηλαδή να περιφρονήσει τα 25 δισ. των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. Και έτσι η Ψωροκώσταινα να πορευτεί μόνη της εξασφαλίζοντας χρήματα από την ελεύθερη αγορά!
Κλείσιμο
Η ολοσχερής απαξίωση του πολιτικού συστήματος αρχίζει από τους ίδιους τους πολιτικούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ αυτού του συστήματος. Ολοι αυτοί που από τη μια κατηγορούν τους φασίστες και από την άλλη κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δικαιώνουν τον φασισμό!
Με απλά λόγια. Βουλευτές πουλάνε τις συνειδήσεις τους και εκποιούν το λειτούργημά τους. Οι θεσμοί καταβαραθρώνονται. Η Βουλή, ένας βόθρος μέσα στον οποίο κολυμπάνε πολιτικοί με κοστούμια και γραβάτες. Και οι επιχειρηματίες ροκανίζουν τα δημόσια ταμεία!

Και ο πρωθυπουργός παρέα με το επιτελείο του από τη μια μεταφέρουν ζεστό χρήμα προς άγραν ψήφων και από την άλλη μοιράζουν υποσχέσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και μισθολογικές αυξήσεις. Προς τους μικρομεσαίους, τους ένστολους και τους πάμπτωχους!
Και κοντά σ’ όλα αυτά, τα μηνύματα των αγορών προμηνύουν «ατύχημα» καταστροφικό. Σαν να λένε προς όλες τις κατευθύνσεις: Πού πας, Καραμήτρο, ξυπόλητος στ’ αγκάθια; Πώς, ρε πεινάλα, καμώνεσαι ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνος σου και δεν σου πέρασε από το φτωχό σου το μυαλουδάκι ότι χωρίς τη στήριξη του προγράμματος θα πέσεις και θα γκρεμοτσακιστείς με αποτέλεσμα φτου κι απ’ την αρχή;

Το αποτέλεσμα στη συνείδηση κάθε απλού πολίτη καταλήγει κάπως έτσι. Το πολιτικό προσωπικό έχει στήσει τρικούβερτο γλέντι ξαφρίσματος δημόσιου χρήματος. Το βουλευτικό αξίωμα, προκάλυμμα «αξιοπρεπέστατων» ληστών. Τα Ταμεία εύκολη λεία διαπλεκόμενων επιχειρηματιών!

Ολοι για την πάρτη τους. Για τη βολή τους. Για την τσέπη τους. Την καρέκλα τους. Τα παιδιά τους. Τους συγγενείς τους. Μοναδική έννοια τους να εκλέγονται. Να εξουσιάζουν. Να υποκρίνονται. Να κοροϊδεύουν. Να καταπιέζουν. Να φορολογούν αγρίως τους φτωχούς και ανήμπορους. Να νομοθετούν για τα συμφέροντά τους. Να καταστρέφουν. Να καλοπερνάνε. Να μαδάνε τα πορτοφόλια μας!

Ολοι αυτοί γλείφουν τους από πάνω και φτύνουν εμάς τους από κάτω. Επομένως, «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Επομένως, να τους κρεμάσουμε στην πλατεία Συντάγματος. Επομένως, καλός πολιτικός είναι ο «νεκρός» πολιτικός!

Ποιος τα εννοεί όλα αυτά; Μα φυσικά ο Κασιδιάρης και ο Μιχαλολιάκος. Ετσι ακριβώς. Η ολοσχερής απαξίωση του πολιτικού συστήματος αρχίζει από τους ίδιους τους πολιτικούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ αυτού του συστήματος. Ολοι αυτοί που από τη μια κατηγορούν τους φασίστες και από την άλλη κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δικαιώνουν τον φασισμό!

Το συμπέρασμα εφιαλτικό: Ελλάδα, χώρα φτωχή πλούσιων πολιτικών!
Η κατάληξη ανατριχιαστική: ρε συ, μπας και δεν είσαι Ελληνας αλλά γνήσιος Τουρκαλβανός; Αϊ σιχτίρ από δω!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ