Πιο χαμηλά Βασίλη

Κοίτα να δεις ο Βασίλης, ο Μπιλάκος, ο πασίγνωστος «διαβήτης» των ελληνικών αλλά και των διεθνών ποδοσφαιρικών γηπέδων. Για κοίτα να δεις με πόση ευκολία και αιλουροειδή άνεση εκτινάχτηκε στα «γήπεδα» των πολιτικών αναμετρήσεων και των social media 

Πρώτα με την άκρως δημοκρατική τοποθέτηση του που περίπου «έλεγε»: μα επιτέλους πότε θα θέσουμε εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος; Μα τόσο αναχρονιστικοί και καθυστερημένοι είμαστε;

Μια τοποθέτηση που ακονίζει την ιστορική μνήμη και επαναφέρει τη ρήση του Μπέρτλοτ Μπρέχτ (1898-1956): στην αρχή εναντίον Εβραίων, μετά εναντίον κομμουνιστών, στη συνέχεια εναντίον σοσιαλδημοκρατών και στο τέλος εναντίον όλων πλην εθνοσοσιαλιστών. Δηλαδή Χιτλερικών.

Υστερα αγκαλιά μ αυτή την άκρως δημοκρατική του τοποθέτηση καταλήγει στην «Εθνική δημιουργία» του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη. Με τη λογική και την προσδοκία πως κάτι θα τσιμπήσουμε από τα ορφανά της αυθεντικής Δεξιάς. Και θα τσιμπήσουμε επειδή ο Κυριάκος όχι μόνο δεν είναι Δεξιός, αλλά αλληθωρίζει προς το Κέντρο και το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η μητέρα του και η αδελφή του περίπου τον «αποκληρώνουν» ως ομοφοβικό, ρατσιστή και περίπου φασίστα. Ελάτε κυρίες μου, τι πράγματα είναι αυτά! Κοτζάμ Βασίλης Τσιάρτας να κατηγορείται, και μάλιστα από τη γυναίκα που τον γέννησε, ως ρατσιστής και ομοφοβικός; Υπερβολές.

Και τέλος, με προφανή σκοπό να διατηρηθεί και να φιγουράρει το όνομά του στα social media, επανέρχεται εκείνος ο Βασίλης ο τρομερός, λέγοντας με απορία, έκπληκτος, αθώος και καθαρός αμνός: ποιος εγώ ρατσιστής και ομοφοβικός; Ποτέ των ποτών.

Η περίπτωση του διόλου πρωτότυπη και καθόλου ασυνήθιστη. Οι λόγοι προφανείς. Με την απαγόρευση της «Χρυσής Αυγής», καθώς και κάθε άλλης παραφυάδας που ευθέως η πλαγίως συνδέεται με Ηλία Κασιδιάρη και άλλα μέλη της γνωστής «εγκληματικής οργάνωσης» ανοίγουν και εξασφαλίζονται εξαιρετικές προυποθέσεις για παρατάξεις που ιδεολογικά συγχρονίζονται με το κόμμα του Ηλία Μιχαλολιάκου. Του επονομαζόμενου και Der Fuhrer (ο ηγέτης) της Griechenland.

Με κάποιες διαφορές. Όπως δεν φωνασκούμε (ωρυόμαστε υστερικά) Δεν ξυλοφορτώνουμε πρόσφυγες, λαθρομετανάστες και λιμενεργάτες του ΚΚΕ. Και δεν χαιρετάμε χιτλερικά. Τα καλά παιδιά. Με καλούς τρόπους και ευπρέπεια αστικού πρωτοκόλλου.

Κάπως έτσι και με δεδομένη, κατά την γνώμη τους, την αντίδραση των υποψήφιων ψηφοφόρων της παράνομης «Χρυσής Αυγής», ελπίζουν πως εκείνοι θα εισπράξουν ψήφους τιμωρητικές εναντίον Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σου λέει, λοιπόν ο Βασίλης, ο Μπιλάκος. Ποιο το ποσοστό του Κασιδιάρη; Μπας και είναι 6%; Ε να μην εισπράξω κι εγώ, ως κομμουνιστοφάγος, αντισημίτης, ομοφικός και ρατσιστής το κατιτίς; Α ρε Μπιλάκο. Όπως και στα ποδοσφαιρικά σαλόνια. Με μια δική σου ασιστ, το τόπι προσγειώνεται στο κεφάλι του Τζήμερου η του Φαήλου Κρανιδιώτη και από εκεί καταλήγει στα δίκτυα του εχθρού.

Α ρε Βασίλη και Μπιλάκο, μπέρδεψες τα ποδοσφαιρικά γήπεδα με την πολιτική. Μεταξύ μας δεν έχεις άδικο. Πάντως εγώ σου αφιερώνω τραγούδι γνωστό. Και παραφράζοντας τους στίχους του Κωστή Μαραβέγια: «Πιο χαμηλά Βασίλη/ πιο χαμηλά Βασίλη/ μαζί σου κι άλλο πέφτω χαμηλά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr