Στερνή μου γνώση
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Στερνή μου γνώση

Οπως η μέρα της μαρμότας. Τα ίδια και πάλι τα ίδια

Τέσσερις ίσως και πέντε στους δέκα που καταλήγουν ημερησίως προέρχονται από τα «υπερήφανα γηρατειά». Υπερήφανα και ανεμβολίαστα. Αυτά λένε στοιχεία, στατιστικές και αριθμοί.

Είναι, επίσης, γεγονός ότι άπαντες της επιστημονικής κοινότητας, όλων των χωρών, επιμένουν στη διαπίστωση ότι οι πλέον ευάλωτοι που θα καταλήξουν στα θυμαράκια είναι εκείνοι των 60 και άνω ετών. Με πρωταγωνιστές τους υπερήλικες. Οσο πιο μεγάλος και απροστάτευτος τόσο πιο ευάλωτος και τόσο πιο μελλοθάνατος. Α-Βου-Γου Δυο. Της νηπιακής λογικής.

Είσαι εξηντάρης; Να εμβολιαστείς εδώ και τώρα. Είσαι εβδομηντάρης; Επρεπε ήδη να το έχεις κάνει. Αργησες. Είσαι ογδοντάρης και παριστάνεις τον εικοσάρη; Ε τότε θα φας το κεφάλι σου και όλο το κρίμα πάνω σου.

Οταν λοιπόν είσαι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οταν διεκδικείς την προνομιούχα θέση του πρώτου βιολιού. Και όταν από τη μια πιστεύεις στον εμβολιασμό και από την άλλη εφορμάς και κατηγορείς την κυβέρνηση για τιμωρητική διάθεση και για οικονομική εξόντωση όλων αυτών των ανεμβολίαστων, των «περήφανων γηρατειών», ε τότε η θέση που σου αξίζει είναι ποσοστά της τάξεως Κυριάκου Βελόπουλου. Αντε λίγο πιο πάνω!

Κλείσιμο
Πάμε τώρα στην ουσία. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από COVID-19. Oπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οπως υποχρεωτικός εμβολιασμός Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού. Οπως εξαντλητικές διευκρινίσεις σχετικά με την πανδημία. Ωστε να καταλάβει και να αντιληφθεί ακόμα και ο πιο αργόστροφος μερικά απλά πράγματα.

Δηλαδή ο εμβολιασμός δεν εξασφαλίζει απόλυτη προστασία. Αλλωστε τίποτα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη ζωή σου. Ποτέ και πουθενά. Απλώς ο εμβολιασμός το μοναδικό μέσο προστασίας. Που σημαίνει ότι μπορεί να το κολλήσεις, μπορεί να νοσήσεις, αλλά δύο πράγματα δεν θα πάθεις. Το πρώτο να διασωληνωθείς και το δεύτερο να καταλήξεις. Που σημαίνει ότι μπορεί να το κολλήσεις αλλά μάλλον ήπια θα το περάσεις. Δεν είναι και λίγο. Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.

Πάμε τώρα στα νέα «τιμωρητικά» και «εξοντωτικά» μέτρα που εξάγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή κάθε ανεμβολίαστος και αρνητής άνω των 60 ετών θα αναγκαστεί να πληρώνει πρόστιμο οικονομικό. Και το ερώτημα το απλό είναι: Ποιος τιμωρεί ποιον;

Είμαι υπερήλικας. Είμαι διαβητικός. Είμαι συχνός επισκέπτης παθολόγων, καρδιολόγων και άλλων γιατρών. Εχω χειρουργηθεί. Μπορεί να είμαι και καρκινοπαθής. Είμαι εκτεθειμένος σε όλα τα μικρόβια. Είμαι ελκυστικός για όλες τις λοιμώξεις. Καταπίνω καμιά δεκαριά χάπια επί 24ώρου βάσεως. Είμαι ο πιο γνωστός και συχνός επισκέπτης στο φαρμακείο της γειτονιάς μου. Μάλλον πάσχω από συμπτώματα άνοιας. Εχω κάνει όλα τα εμβόλια, ακόμα και της γρίπης. Και παρ'όλα αυτά αρνούμαι από CΟVID-19 να προστατευτώ. Α, όλα κι όλα. Καρκίνο μπορεί. Βηματοδότη μπορεί. Χειρουργεία έχω πολλά επισκεφθεί. Αλλά εμβόλιο πάνω από το κορμί μου. Ποτέ!

Πώς το λένε αυτό; Αυτοκτονία; Και αυτό. Ανοησία; Και αυτό. Καταστροφική μανία; Και αυτό. Για σκέψου τη σειρά των πραγμάτων. Αυτό που λέμε αλυσιδωτή αντίδραση. Δεν εμβολιάζομαι, άρα μπορεί να το κολλήσω. Κι αν το κολλήσω, στους διπλανούς μου θα το μεταδώσω. Κι αν το κολλήσω, μάλλον σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα καταλήξω. Κι αν εκεί καταλήξω το πιθανότερο είναι τον κόσμο τούτο να αποχαιρετήσω.

Τελικά τι κάνω; Κι εγώ κινδυνεύω. Και θα το μεταδώσω. Και το Σύστημα Υγείας θα το επιβαρύνω. Και όλα θα τα κάνω. Και από πάνω για όλα φταίει το γκαζόν. Εντάξει οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Εντάξει οι επιλεκτικές πολιτικές. Αλλά ποιος θα φταίει για την καταστροφή και τον θάνατό μου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ο Τσίπρας; Ο Κουτσούμπας;

Εσύ ο φταίχτης. Γιατί, είμαι σίγουρος, προτού μας αποχαιρετήσεις ένα πράγμα θα ψιθυρίσεις: στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Εμβόλιο εδώ και τώρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ