Covid ο ακατανίκητος
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Covid ο ακατανίκητος

Ο,τι πετύχαμε χτες μπορεί σήμερα να το γκρεμίσουμε. Και αύριο πολύ ακριβά να το πληρώσουμε. Η χτεσινή πειθαρχία. Ο χτεσινός εγκλεισμός. Η χτεσινή καραντίνα. Ετσι πορευτήκαμε, έτσι κερδίσαμε, έτσι πολλές ζωές γλιτώσαμε. Τώρα όλα αυτά είναι παρελθόν. Τώρα ο σώζων εαυτόν σωθήτω. 

Τι από τα δύο να κάνεις; Επανάληψη του ίδιου έργου και απομόνωση στο σπίτι; Τότε, εκτός των άλλων, ο εφιάλτης θα είναι οικονομικός. Με έναν τέτοιον εγκλεισμό η ύφεση και η ανεργία θα εκτοξευτούν στον ουρανό. Ασε το άλλο, το πιο τραγικό. Ο τουρισμός θα ενταφιαστεί σε μνημείο πεσόντων από κάποιον πόλεμο αόρατο, ακήρυχτο και τρομερό.

Αν από την άλλη το δεύτερο κύμα αποδειχθεί πιο ισχυρό και πιο εφιαλτικό, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από τον Οκτώβριο να βρεθούμε προ των ιταλικών πυλών. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ομως.

Επί, σχεδόν, τρεις μήνες προπονηθήκαμε και προετοιμαστήκαμε. Ωστε καθένας να αφομοιώσει ένα μάθημα εντελώς νηπιακό, επιπέδου Α Βου Γου Δου. Δηλαδή μάσκες σε κλειστούς χώρους. Δηλαδή συχνά να πλένουμε τα χέρια μας. Και δηλαδή να κρατάμε αποστάσεις. Τι από αυτά τα τρία δεν κατάλαβες ακριβώς; Να το ξαναπώ;
Δύο οι ομάδες τα μέλη των οποίων αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των ειδικών. Η πρώτη ομάδα από νέους. Με την τόσο επιπόλαιη και τόσο βλακώδη λογική πως η δική τους προστασία είναι η ηλικία τους. Πως ο COVID-19 είναι σε αυτούς περίπου φιλικός, πως καλύτερα να νοσήσουν ώστε ο οργανισμός τους να δημιουργήσει αντισώματα και πως επιτέλους πρέπει, ως νέοι, να ξεφαντώσουν, να ξεχαρμανιάσουν και ας νοσήσουν.

Ωραία, λέω εγώ. Τότε καθένας εξ αυτών να κατοικεί μόνος του, να μην έρχεται σε επαφή με κανέναν άλλον και να μην εξέρχεται από το σπίτι του παρά μόνο τα βράδια και μόνο για γλέντια. Μα, δεν είναι γελοίο; Κάτι χειρότερο. Είναι εγκληματικό.

Η δεύτερη κατηγορία από λάτρεις θεωριών συνωμοσίας. Μερικοί εξ αυτών αναρωτιούνται: «Μα, υπάρχει τέτοιος ιός;». Μερικοί άλλοι πιστεύουν ακράδαντα πως πρόκειται για οργανωμένη σκηνοθεσία με στόχο τη μαζική αναδιανομή του παγκόσμιου χρήματος και την αποθησαύριση τεράστιων ποσών από κάποιες πολυεθνικές. Αρκετοί άλλοι πιστεύουν πως όλος αυτός ο τρόμος που μεταδίδεται από τα media μοιάζει με λοβοτομή στις αντιστάσεις των μαζών. Δηλαδή να παραλύσει ο κοσμάκης και όλοι σαν άβουλα όντα να υποταχθούν στις άνωθεν εντολές των κυβερνήσεων όλων των χωρών. Δηλαδή κάτι σαν θεωρία του Οργουελ, όπου ένα παγκόσμιο ιερατείο θα αποφασίζει για το μέλλον όλων των υπάκουων ζωντανών νεκρών.

Που σημαίνει πως η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους, έχει καταστρώσει σχέδιο καταστροφής της οικονομίας, κυνικής εξολόθρευσης χιλιάδων πολιτών και εκτίναξης μερικών πολυεθνικών. Οι οποίες θα γδάρουν τους Ελληνες και θα τους απαλλάξουν και από την τελευταία τους δεκάρα, με στόχο να θριαμβεύσουν και στο τέλος παγκοσμίως να επικρατήσουν.

Κοντολογίς, ο εγκεφαλικός COVID-19 είναι πολυμορφικός και πολυσυλλεκτικός. Διαφόρων κατηγοριών και μορφών. Οπως ανοησία. Οπως κουτοπονηριά. Οπως ανεξέλεγκτος ανορθολογισμός. Οπως κοινωνικός και πολιτισμικός αναλφαβητισμός. Οπως χειρομαντεία. Οπως καφενείο «Η Ελλάς». Οπως εγωπάθεια. Οπως βλακεία επικών διαστάσεων. Και όπως μπουρδολογία.

Και του λες, λοιπόν: Βρε αθεόφοβε, μέχρι να αποδειχθεί η θεωρία σου. Μέχρι να επαληθευτούν οι προβλέψεις σου, δεν είναι καλύτερα να συμμορφωθείς με τις υποδείξεις; Και δεν είναι αντιφατικό από τη μια να απαιτείς από την κυβέρνηση να επιδείξει πνεύμα αλληλεγγύης, ενώ εσύ την ίδια στιγμή με την επιπολαιότητά σου και τον χαβαλέ σου έχεις γράψει όλες τις ευπαθείς ομάδες στα παλαιότερα των υποδημάτων σου; Κατάλαβες; Πού να καταλάβει... Ακατανίκητος ο βλάκας, ακατανίκητη η βλακεία του!

Κλείσιμο
Επομένως, παραφράζοντας τον Αλμπερτ Αϊνστάιν θα έλεγα: «Ο COVID-19 κάποτε θα τελειώσει, ο άλλος ο ελληνικός, πολλών μορφών, πουθενά δεν τελειώνει»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ