Κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ρισκάρεις;

Κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ρισκάρεις;

Ασφαλίζεσαι για να γλιτώσεις το πρόστιμο ή το θεωρείς πράξη ευθύνης; Μήπως, τελικά, δεν αξίζει τον κόπο να μπλέξεις σε μπελάδες για ένα τόσο μικρό κόστος; 

Υποχρεωτική βάσει της νομοθεσίας είναι η ασφάλιση για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται πρόστιμα για όσους παρανομούν, ενώ άμεσα ξεκινά η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των χιλιάδων οδηγών που αδιαφορούν έναντι του κοινωνικού συνόλου. 

Τελικά, η ασφάλιση αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται για να αποφύγουμε το πρόστιμο ή είναι πράξη ευθύνης; 

Για να καταλάβουμε τι ισχύει, δείτε ένα απλό παράδειγμα: Ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου για 100 περίπου ευρώ το εξάμηνο στο υποχρεωτικό πακέτο αστικής ευθύνης. Αφαιρείται η προσοχή σου και ξαφνικά προκαλείς ένα ατύχημα με τεράστιες υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία σε καλύπτει πλήρως, ακόμη και για ποσά που ενδεχομένως να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Στον αντίποδα ένας ανασφάλιστος οδηγός μπορεί να κληθεί να καλύψει από την τσέπη του τεράστια ποσά και να οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή. Αξίζει να ρισκάρεις για ένα τέτοιο ποσόν;

Ακόμα και αν δε κινείς το αυτοκίνητο πολύ, απρόοπτα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μόλις ξεπαρκάρεις κάτω από το σπίτι σου…Γιατί να το αφήνεις στην τύχη;
Αναλύοντας με τη λογική τα πράγματα, αντιλαμβάνεσαι ότι η χρήση ανασφάλιστου οχήματος μοιάζει με «αυτοκτονία», όχι μόνο από τη συναισθηματική πλευρά, αλλά και από την κοινωνική διάσταση. 

Όλους αυτούς τους προβληματισμούς μας θέτει και το video που ακολουθεί, το οποίο υπογράφει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Στο πλαίσιο μίας συνολικής ψηφιακής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αξία της ασφάλισης, η Ένωση επέλεξε έναν ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για να προβάλει τη λανθασμένη αντίληψη «σε μένα θα τύχει», που χαρακτηρίζει αρκετούς από εμάς. Στο συγκεκριμένο video ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης συζητούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο για το εάν έχει αξία μία ασφάλιση αυτοκινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

decentralized01

120+ διεθνείς ομιλητές ανέλυσαν τα βήματα προς ένα «αποκεντρωμένο μέλλον» στο Κορυφαίο Συνέδριο Blockchain της Ευρώπης

auteco01

Τα ΙΚΤΕΟ Auteco, μέλος του ομίλου J&P αβαξ, στα πλαίσια του προγράμματος “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2018” και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Διήμερο Μηχανολόγων – Μηχανικών ΠαΔΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2 (Π2 πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στις 27 & 29/11/2018.

dasjfda

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

opap_pao_advertorial_arthro

Ο ΟΠΑΠ και o Παναθηναϊκός Aθλητικός Όμιλος ανακοίνωσαν, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη κατακτήσει 1.500 ομαδικούς τίτλους.