Κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ρισκάρεις;

Κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ρισκάρεις;

Ασφαλίζεσαι για να γλιτώσεις το πρόστιμο ή το θεωρείς πράξη ευθύνης; Μήπως, τελικά, δεν αξίζει τον κόπο να μπλέξεις σε μπελάδες για ένα τόσο μικρό κόστος; 

Υποχρεωτική βάσει της νομοθεσίας είναι η ασφάλιση για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται πρόστιμα για όσους παρανομούν, ενώ άμεσα ξεκινά η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των χιλιάδων οδηγών που αδιαφορούν έναντι του κοινωνικού συνόλου. 

Τελικά, η ασφάλιση αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται για να αποφύγουμε το πρόστιμο ή είναι πράξη ευθύνης; 

Για να καταλάβουμε τι ισχύει, δείτε ένα απλό παράδειγμα: Ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου για 100 περίπου ευρώ το εξάμηνο στο υποχρεωτικό πακέτο αστικής ευθύνης. Αφαιρείται η προσοχή σου και ξαφνικά προκαλείς ένα ατύχημα με τεράστιες υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία σε καλύπτει πλήρως, ακόμη και για ποσά που ενδεχομένως να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Στον αντίποδα ένας ανασφάλιστος οδηγός μπορεί να κληθεί να καλύψει από την τσέπη του τεράστια ποσά και να οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή. Αξίζει να ρισκάρεις για ένα τέτοιο ποσόν;

Ακόμα και αν δε κινείς το αυτοκίνητο πολύ, απρόοπτα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μόλις ξεπαρκάρεις κάτω από το σπίτι σου…Γιατί να το αφήνεις στην τύχη;
Αναλύοντας με τη λογική τα πράγματα, αντιλαμβάνεσαι ότι η χρήση ανασφάλιστου οχήματος μοιάζει με «αυτοκτονία», όχι μόνο από τη συναισθηματική πλευρά, αλλά και από την κοινωνική διάσταση. 

Όλους αυτούς τους προβληματισμούς μας θέτει και το video που ακολουθεί, το οποίο υπογράφει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Στο πλαίσιο μίας συνολικής ψηφιακής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αξία της ασφάλισης, η Ένωση επέλεξε έναν ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για να προβάλει τη λανθασμένη αντίληψη «σε μένα θα τύχει», που χαρακτηρίζει αρκετούς από εμάς. Στο συγκεκριμένο video ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης συζητούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο για το εάν έχει αξία μία ασφάλιση αυτοκινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

afetiria_mk

Μια κοινωνική δράση της EΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS σε συνεργασία  με την αλυσίδα καταστημάτων  My market  και το  Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

eydap

Η EUROCERT, o ελληνικός φορέας πιστοποίησης και ελέγχου, με 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο των επιθεωρήσεων σε περισσότερες από 30 χώρες διεθνώς, ολοκλήρωσε επιτυχώς την επιθεώρηση των εκπομπών αερίου θερμοκηπίου της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.)

Πρόσφατα, η EUROCERT διενήργησε επιθεώρηση επαλήθευσης του ανθρακικού αποτυπώματος της ΕΥΔΑΠ ΑΕ με έτος αναφοράς 2016, που αφορά στις λειτουργίες της εταιρείας στο Β’ Περιφερειακό Κέντρο Αθήνας, το οποίο καταλαμβάνει και εξυπηρετεί μεγάλες περιοχές της Αθήνας.

Η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.), στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης Πολιτικής μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, αποσκοπεί στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός της μέσω της υλοποίησης σχεδίων διαχείρισης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Βάσει της Πολιτικής αυτής και υπό την επίβλεψη της EUROCERT, η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. καταγράφει και παρακολουθεί τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο δράσεις για τη μείωσή τους και τον περιορισμό της συμβολής τους στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

H επιτυχής ολοκλήρωση της επιθεώρησης συνοδεύτηκε από την έκδοση Έκθεσης και Δήλωσης Επαλήθευσης, από την EUROCERT, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των: Greenhouse Gas Protocol (GHG) και τον Διεθνούς Προτύπου ISO 14064.