Κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ρισκάρεις;

Κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ρισκάρεις;

Ασφαλίζεσαι για να γλιτώσεις το πρόστιμο ή το θεωρείς πράξη ευθύνης; Μήπως, τελικά, δεν αξίζει τον κόπο να μπλέξεις σε μπελάδες για ένα τόσο μικρό κόστος; 

Υποχρεωτική βάσει της νομοθεσίας είναι η ασφάλιση για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται πρόστιμα για όσους παρανομούν, ενώ άμεσα ξεκινά η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των χιλιάδων οδηγών που αδιαφορούν έναντι του κοινωνικού συνόλου. 

Τελικά, η ασφάλιση αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται για να αποφύγουμε το πρόστιμο ή είναι πράξη ευθύνης; 

Για να καταλάβουμε τι ισχύει, δείτε ένα απλό παράδειγμα: Ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου για 100 περίπου ευρώ το εξάμηνο στο υποχρεωτικό πακέτο αστικής ευθύνης. Αφαιρείται η προσοχή σου και ξαφνικά προκαλείς ένα ατύχημα με τεράστιες υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία σε καλύπτει πλήρως, ακόμη και για ποσά που ενδεχομένως να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Στον αντίποδα ένας ανασφάλιστος οδηγός μπορεί να κληθεί να καλύψει από την τσέπη του τεράστια ποσά και να οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή. Αξίζει να ρισκάρεις για ένα τέτοιο ποσόν;

Ακόμα και αν δε κινείς το αυτοκίνητο πολύ, απρόοπτα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μόλις ξεπαρκάρεις κάτω από το σπίτι σου…Γιατί να το αφήνεις στην τύχη;
Αναλύοντας με τη λογική τα πράγματα, αντιλαμβάνεσαι ότι η χρήση ανασφάλιστου οχήματος μοιάζει με «αυτοκτονία», όχι μόνο από τη συναισθηματική πλευρά, αλλά και από την κοινωνική διάσταση. 

Όλους αυτούς τους προβληματισμούς μας θέτει και το video που ακολουθεί, το οποίο υπογράφει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Στο πλαίσιο μίας συνολικής ψηφιακής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αξία της ασφάλισης, η Ένωση επέλεξε έναν ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για να προβάλει τη λανθασμένη αντίληψη «σε μένα θα τύχει», που χαρακτηρίζει αρκετούς από εμάς. Στο συγκεκριμένο video ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης συζητούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο για το εάν έχει αξία μία ασφάλιση αυτοκινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

huawei_advertorial

H Huawei ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Όμιλο OTE για την αναβάθμιση του δικτύου Fixed Broadband, με τη λύση SuperVector. Η λύση αυτή δίνει τη δυνατότητα κατασκευής ευρυζωνικού δικτύου υπερ-υψηλών ταχυτήτων, έως 200Mbps.

responsible01

Με τρεις δράσεις καθαρισμού σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas συμμετείχαν και πάλι δυναμικά στην ετήσια  εθελοντική κινητοποίηση του Ομίλου PernodRicard σε όλον τον κόσμο

opap_advertorial_geniko

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 11 έως και τις 17 Ιουνίου 2018, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.950.933 ευρώ. Μεταξύ των νικητών ήταν και τρεις τυχεροί παίκτες που κέρδισαν από 10.000 ευρώ ο καθένας, στα παιχνίδια «Τύχη Βροχή», «Κέρδη Χ5» και Καρό της Τύχης».