Μπόρις Τζόνσον: Με το Brexit μπορούμε να βρούμε τη φωνή μας στον κόσμο

Μπόρις Τζόνσον: Με το Brexit μπορούμε να βρούμε τη φωνή μας στον κόσμο

Αν και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη (σ.σ. για έξοδο από την ΕΕ) ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είμαστε μέρος μιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης με έδρα στις Βρυξέλλες»

Μπόρις Τζόνσον: Με το Brexit μπορούμε να βρούμε τη φωνή μας στον κόσμο
Να καθησυχάσει τους Βρετανούς αλλά και να τονίσει την «ελευθερία» που απέκτησε η χώρα με την απόφαση για Brexit
επιχείρησε με την πρώτη του δημόσια δήλωση μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου αφενός είπε ότι «πάνω απ' όλα ότι μπορούμε να βρούμε τη φωνή μας στον κόσμο που να ταιριάζει με την 5η οικονομία της Ευρώπης» και αφετέρου τόνισε ότι «τίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα».

Κλείσιμο
Γι' αυτό επικρότησε, μάλιστα, την απόφαση του Κάμερον να μην ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες του άρθρου 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για βιασύνη. Αυτή η απόφαση δεν σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι λιγότερο ενωμένο ή ευρωπαϊκό. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ευρώπη, είμαστε μέρος της Ευρώπης» ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος των Συντηρητικών.

Ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είμαστε μέρος μιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης με έδρα στις Βρυξέλλες. Ήταν ευγενής ιδέα στην αρχή αλλά όχι πια».

«Μπορούμε να περάσουμε νόμους και φόρους ανάλογα με τις ανάγκες της βρετανικής οικονομίας, να ελέγξουμε τα σύνορά μας με τρόπο δίκαιο. Ο λαός μίλησε για Δημοκρατία» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης