Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 32% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα διεύρυνση της διαφοράς κατά 1 μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Νοεμβρίου - Γενική απαισιοδοξία και «όχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές

Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Νέα διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημιου Μακεδονία για την τηλεόραση του Σκάι. Η αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα δημοσκόπηση προηγείται  με 16 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος: Παίρνει 32% , έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τότε, το προβάδισμα της ΝΔ με αθλητικούς όρους έφτανε στο double score αφού η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προβάδισμα με 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 15% που ελάμβανε ο  ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει double score: 32% για τη ΝΔ, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει τρίτο κόμμα με 8% η Χρυσή Αυγή. Ακολουθεί με 6% το ΚΚΕ, στο 5,5% βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Εκτός βουλής «βλέπει» η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τόσο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο και το Ποτάμι.

H έρευνα καταγράφει τη γενική απαισιοδοξία των Έλλήνων για τις εξελίξεις στο μέλλον. Περίπου 9 στους 10 από τους ερωτηθέντες για τη δημοσκόπηση δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Το 51% των ερωτηθέντων λέει όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ πάντως, λένε ναι σε κάλπες σε ποσοστό 64%. Οχι σε εκλογές λέει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 70,5%, έναντι ποσοστού μόλις 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ σταθεροποιείται στην πρώτη θέση στην ερώτηση του καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού με 36%. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και δημοφιλέστερος πολιτικός με δεύτερο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 


































H διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ το Νοέμβριο

Υπενθυμίζεται ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Νοέμβριο στις 15 ποσοστιαίας μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό  30%  έναντι 15%  του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διευρύνει τη διαφορά από τον Οκτώβριο: Τότε η διαφορά των δύο κομμάτων  βρισκόταν στις 12,5 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι καταγράφει ανοδική πορεία και η ψαλίδα υπέρ της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κάθε μήνα.

Τρίτο κόμμα και το Νοέμβριο παρέμενε η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθούσε το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή έμπαιναν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης