Δείπνο Τσίπρα - Ιερώνυμου για να κλείσουν το μέτωπο κυβέρνησης – εκκλησίας

Δείπνο Τσίπρα - Ιερώνυμου για να κλείσουν το μέτωπο κυβέρνησης – εκκλησίας

Τη συνάντηση φέρεται να ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να αναθερμανθούν οι σχέσεις της με την εκκλησία

Δείπνο  Τσίπρα - Ιερώνυμου για να κλείσουν το μέτωπο κυβέρνησης – εκκλησίας
Με στόχο να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να τερματιστεί ένα κλίμα καψυποψίας και παγωμάρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και εκκλησία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
και ο
αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δείπνησαν απόψε, μετά στενών συνεργατών τους, επιχειρώντας να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους. Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον κ.Ιερώνυμο και τη συνοδεία του στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, χαμογελαστός.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, έγινε γενική συζήτηση για θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας - κράτους.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν οι μητροπολίτες Ύδρας Εφραίμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ εκ μέρους του κυβέρνησης πέραν του πρωθυπουργού παρίσταντο οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Ο κ. Τσίπρας θέλει διακαώς να κλείσει το μέτωπο με την εκκλησία, καθώς η περίοδος που ξεκινά είναι ιδιαίτερη δύσκολη για την κυβέρνηση. Προσήλθε, δε στο δείπνο, αποφασισμένος να παράσχει στον αρχιεπίσκοπο διαβεβαιώσεις ότι δεν επιδιώκει τη διατάραξη της καλής συνεργασίας που είχαν μέχρι τώρα οι δύο θεσμοί. Και επιπλέον επεδίωκε να διαμηνύσει στον κ. Ιερώνυμο ότι η κυβέρνηση συμπαραστέκεται στην εκκλησία και δεν υιοθετεί, ούτε ανέχεται πράξεις βίας που τη στοχεύουν.

Τη συνάντηση φέρεται να ζήτησε ο κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν μεταξύ των άλλων και οι προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, ειδικά μετά τις αλλαγές που προτίθεται να προωθήσει ο κ. Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης