Ανακλήθηκαν κονσέρβες με κολιούς από τον ΕΦΕΤ

Ανακλήθηκαν κονσέρβες με κολιούς από τον ΕΦΕΤ

Δημοσιεύονται φωτογραφίες ώστε όσοι έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο να μην το καταναλώσουν

Ανακλήθηκαν κονσέρβες με κολιούς από τον ΕΦΕΤ
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον προσδιορισμό ισταμίνης και σε συνεργασία με την Α' Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση εγκυτιωμένων ιχθυηρών (Κολεοί Ακέφαλοι Αλίπαστοι), που περιείχαν ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για αλίπαστους κολεούς ακέφαλους σε λευκοσιδηρά κυτία, με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ – ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΙΠΑΣΤΟΙ», σε συσκευασία των 600 γρ και 850 γρ, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 10/2015 και με αριθμό παρτίδας LΚ02084m. Το προϊόν παρασκευάζεται στη Λήμνο από την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΣΑΡΙΚΛΗ Ο.Ε. «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ», στην οποία και έγινε ο έλεγχος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. 

Κλείσιμο
Επίσης καλεί όσους έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν ωνα μην το καταναλώσουν.

Σημείωση: Εκ παραδρομής, στο παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε και φωτογραφία από τα κουλουράκια Ντουρουντούς, τα οποία φυσικά δεν ανακλήθηκαν. Πρόκειται για βιολογικά αρτοσκευάσματα ποιότητας και η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ δεν αφορά, σε καμία περίπτωση, τα εν λόγω προϊόντα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης