Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: Τον «σκότωσε» από την άσπρη βούλα

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: Τον «σκότωσε» από την άσπρη βούλα

Με δύο πέναλτι του Λεντέσμα κι ένα γκολ του Μπεργκ στα 23 δευτερόλεπτα από την έναρξη (!) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες – Τέταρτη σερί ήττα για τους Αρκάδες που έμειναν με δέκα στο 57’, μείωσαν σε 2-1 στο 67’ κι έχασαν απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 68’

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: Τον «σκότωσε» από την άσπρη βούλα
Την ενδεκάδα που απέδωσε εξαιρετικά στο Βίγκο διατήρησε κατά την συντριπτική της πλειοψηφία ο Αντρέα Στραματσόνι για το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο. Μολέδο και Σάμπα έμειναν στον πάγκο και την θέση τους στο αρχικό σχήμα πήραν οι Χουλτ και Ιβανόφ. Σε διάταξη 4-2-3-1 ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ αριστερό μπακ, Κουλιμπαλί δεξί και ο Ιβανόφ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Λεντέσμα και Ζέκα τα αμυντικά χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Ιμπάρμπο, ο Λουντ επιτελικός και στην κορυφή ο Μπεργκ. Οι δύο ακραίοι άλλαζαν πλευρές. Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ελεύθερόπουλος στο ντεμπούτο στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε με τον Κοσίσκι στην εστία. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ιγκόρ, στο αριστερό ο Γιαννούλης και ο Μπέρτος με τον Κουρμπέλη στο κέντρο των μετόπισθεν. Τσουκαλάς και Χαμντανί οι δύο «κόφτες». Μάσα, Φαρίνα, Καλτσάς η μεσοεπιθετική τριπλέτα και μπροστά στο 4-2-3-1 ο Ιωαννίδης.

Κλείσιμο

Στη Λεωφόρο τα βάζει!

Με φόρα από το Μπαλαϊδος και την πολύ καλή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός μπήκε... φουριόζος και έδειξε να παίρνει το μάθημα από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που κόστισαν κόντρα στην Θέλτα! Τό έμαθε, μάλιστα, τόσο καλά που σκόραρε πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό στην αναμέτρηση. Η πάσα με την μία του Λεντέσμα έκοψε στην μέση την άμυνα του Αστέρα, ο Λουντ μπήκε από δεξιά και ο Μάρκους Μπεργκ με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ και έβαλε... φωτιά στην Λεωφόρο! Στο 22'' το «τριφύλλι» πήρε κεφάλι στο σκορ, έδιωξε με το καλημέρα το άγχος και στην συνέχεια της αναμέτρησης κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι με κορυφαίους τους Κουτρουμπή, Χουλτ και Ιμπάρμπο!

Την τέλεια αρχική εικόνα των «πρασίνων» χάλασε η αναγκαστική αλλαγή του Κουλιμπαλί(10') λόγω τραυματισμού. Ο Ρέις πήρε την θέση του. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος απέναντι σε έναν Αστέρα που έκανε το εύκολο λάθος, δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του για να βρει κενούς χώρους και όσες φορές πλησίασε την περιοχή του Στιλ είχε πρόχειρες επιλογές.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έχασε καλές ευκαιρίες με Βιγιαφάνιες(τρομερό βολ πλανέ άουτ στο 36') Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Λουντ και τελικά το 2-0 ήρθε μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κοσίσκι και στο 39' το 2-0 ήταν ένα εξαιρετικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας για τους γηπεδούχους.

Το έκανε ντέρμπι αλλά έμεινε πρώτος!

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και από το 55΄έπαιζε με παίκτη παραπάνω μετά την ανοησία του Φαρίνα να φτύσει τον Κουτρουμπή μπροστά στα μάτια του τέταρτου! Οι «πράσινοι» έβαλαν τις μηχανές στο φουλ για ένα τρίτο γκολ αλλά οι Ιμπάρμπο στο 59' και το 60' δεν κατάφερε να σκοράρει. Το διαγώνιο σουτ πέρασε κόρνερ και η κεφαλιά βρήκε στο δοκάρι.

Όλα έδειχναν ένα ήρεμο βράδυ για το «τριφύλλι» αλλά στο 67' ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι και ο Ιωαννίδης νίκησε τον Στιλ για την μείωση του σκορ. Παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι Αρκάδες θα μπορούσαν το ματς στα ίσια αλλά ο Ζέκα στην επέμβαση της αγωνιστικής ένα λεπτό αργότερα, πρόλαβε τον Τσιλιανίδη πάνω στην γραμμή και διατήρησε το προβάδισμα του «τριφυλλιού».

Ένα φαινομενικά εύκολο βράδυ έγινε από το πουθενά... ροντέο και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει καλή τελική επιλογή στον κενό χώρο, ώστε να επιτύχει το τρίτο γκολ που θα «καθάριζε» το ματς. Ο Αστέρας έδειχνε βιασύνη όταν είχε την μπάλα στα πόδια και στο 88' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Χουλτ πήρε το πέναλτι και ο Λεντέσμα με το δεύτερο αποψινό του γκολ «κλείδωσε» την νίκη και την κορυφή για τον Παναθηναϊκό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης