Πολιομυελίτιδα: Ανησυχία από την παρουσία του ιού στην Ευρώπη – Ποιες χώρες κινδυνεύουν
Έκκληση για συνεχή επιτήρηση και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη κάνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) μετά τον εντοπισμό του ιού της πολιομυελίτιδας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες
Έκκληση για συνεχή επιτήρηση και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη κάνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) μετά τον εντοπισμό του ιού της πολιομυελίτιδας σε αστικά λύματα ευρωπαϊκών πόλεων. Η παρουσία του ιού σε πέντε χώρες αποδίδεται σε κυκλοφορούντα στελέχη του εμβολίου της πολυομυελίτιδας τύπου 2 (cVDPV2), βελτιωμένη εκδοχή του αρχικού εμβολίου από του στόματος με ζωντανό, εξασθενημένο ιό.
Σύμφωνα με το ECDC, μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα πολιομυελίτιδας σε ανθρώπους και η Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκός (ΕΕ/ΕΟΧ) εξακολουθεί να είναι απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr