Πτώσεις: Υπάρχει τρόπος να τις αποφύγουν οι 70χρονοι – Και είναι ευχάριστος

Πτώσεις: Υπάρχει τρόπος να τις αποφύγουν οι 70χρονοι – Και είναι ευχάριστος

Έναν ευχάριστο τρόπο να αποφύγουν οι 70χρονοι τις πτώσεις προτείνει μια νεότερη μελέτη, με στόχο τους λιγότερους τραυματισμούς και τη συνολική ευεξία

walking_2283676985
Ο ελεύθερος χρόνος στους ηλικιωμένους είναι άπλετος και μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν υπέρ τους, τόσο για τη συνολική τους υγεία όσο και για την πρόληψη των πτώσεων. Νεότερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, προτείνει οι ηλικιωμένες να αφιερώσουν χρόνο στη σωματική δραστηριότητα δηλαδή 150 με 300 λεπτά την εβδομάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ή και παραπάνω, για να αποφύγουν τις πτώσεις.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τη Δρ Wing S. Kwok από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, εξέτασε τις πιθανές συσχετίσεις μεταξύ της σωματικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο και των μη επιβλαβών και τραυματικών πτώσεων σε ηλικιωμένες γυναίκες, χρησιμοποιώντας αναδρομική ανάλυση διαχρονικής μελέτης. Συνολικά, συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους στοιχεία για 7.139 γυναίκες, γεννημένες από το 1946 έως το 1951, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια παρακολούθησης το 2016 και το 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης